пʼятниця, 19 липня 2013 11:59

У Донецькому опіковому центрі затримали вбивцю
5

Зліва Валерій Демченко - загиблий 30 червня 2013, праворуч молодший брат його - Сергій Демченко, загиблий 1 серпня 2005
Фото: Фото Тетяни Заровної
Батьки втратили обох дітей, їх обидва сини вбиті
Довідка-множинні переломи кісток і черепа вбивця заподіяв битою
Валерій був турботливим батьком і простим робочим. Старий "мерседес" полагодив своїми руками
На фото - Сергій Демченко у 90-ті

Чоловіка, який скоїв вбивство 50-річного жителя Ясинуватої Валерія Демченка затримали у Донецьку. Як повідомлялося раніше, 30 червня близько 19.00 у селищі Корсунь - близько м. Єнакієвого був знайдений частково згорілий автомобіль "Мерседес" 1992 року випуску. Труп власника машини знаходився у багажнику.

"Затримано підозрюваного у скоєнні цього злочину, - повідомив заступник начальника карного розшуку Єнакіївського міського відділу міліції Дмитро Компанієць. - Цей громадянин перебував у Донецькому обласному опіковому центрі з діагнозом опіки полум'ям 1-2 ступеня обличчя, шиї та обох рук. У нього обгоріло 45 відсотків шкіри і саме з 30 червня він поступив до лікарні під ім'ям і прізвищем, які сам собі придумав. Він вже дав свідчення. Стверджує, що скоїв цей злочин один. На ґрунті образи 10-річної давності. Він проломив загиблому голову. Це сталося на території Ясинуватського району. А труп вирішив вивезти на нашу територію. По дорозі він купив 2 літри бензину. Хотів спалити машину, але місцеві жителі вчасно загасили".

За словами працівників міліції Єнакієвого, вони 18 днів прожили на роботі, щоб розкрити резонансне вбивство. Не виключено, що у злочинця були спільники, але в даний час він їх не називає.

"Я дізналася від колишньої дружини Валєри, яка живе поруч з дружиною цього затриманого - Віталіка, що він обпалився на шашликах - ненавмисно впав у багаття, і з того вечора досі перебуває на лікуванні. Це наводило на думку, що він причетний до смерті мого чоловіка. Ця людина не була приятелем Валерія, але він належав до кола його хороших знайомих", - каже вдова Валерія Демченка Христина.

Затриманий - 37-річний Віталій М. раніше судимий. Пояснює, що злочин скоїв без помічників і заздалегідь не планував. Нібито попросив Валерія кудись його підвезти і по дорозі почав пред'являти претензії. Жертву забив битою. Щоб побороти фізично сильнішого супротивника, скористався тим, що Валерій нахилився, і завдав раптового удару по потилиці. Перший удар був смертельним, але вбивця продовжував запекло бити Валерія вже мертвого.

У той же час родичі вважають, що вбивство може бути замовним. Кажуть, у вбивці не було достатньо вагомих особистих підстав, щоб позбавляти життя Валерія Демченка.

1 серпня 2005 в Ясинуватій єдиним пострілом з темряви був убитий молодший брат Валерія - Сергій Демченко. Він отримав кулю в спину. Сергій мав частку в різних бізнесах, які після смерті дісталися його партнерам, але не рідні загиблого. У Ясинуватій Сергія Демченка називали кримінальним авторитетом на прізвисько Демо, хоча він жодного разу не був судимий. Його вбивство досі не розкрито. Валерій нерідко говорив, що підозрює, хто може бути причетний до смерті його брата і рано чи пізно помститься за його смерть. Це могло бути мотивом для вбивства самого Валерія, вважають близькі.

Зараз ви читаєте новину «У Донецькому опіковому центрі затримали вбивцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути