Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2012 11:18

На Черкащині садисти катували родину, випитуючи у них про гроші та золото

На Черкащині садисти катували родину, випитуючи у них про гроші та золото
Сергія та Марію Макарчуків катували двоє садистів. Фото Ірини Патлатюк

На Черкащині правоохоронці затримали двох злочинців, яких підозрюють у жорстокому пограбуванні. Молодики серед ночі проникли у помешкання родини Сергія та Марії Макарчуків у пошуках грошей та золота. Проте нічого не знайшовши, жорстоко познущалися над господарями дому – жінку по-звірячому побили, а чоловіка розстріляли з пневматичного пістолета. Обом вдалося вижити.

Постраждалі переконані, що злочинці діяли за чиїмось наведенням, проте помилилися будинком. Бо нічого цінного у домі не тримали: Марія працює на місцевому ринку, а Сергій має третю групу інвалідності, за якою отримує пенсію. Живуть на окраїні міста у великому будинку, тому грабіжники подумали, що родина заможна.

"Серед ночі я почув якісь дивні звуки, позвав дружину, але вона не відізвалася, – розповідає Сергій. – Подумав, що треба перевірити що там. Коли вийшов в іншу кімнату, спробував там ввімкнути світло – у мене вистрілили. Це був перший постріл. Скільки було ще одразу не зрозумів. Впав і просто відчув, що у мене стріляють. Медики витягли з мене шість куль. Одна була в лобі між очима, від цього пострілу мені обпекло обличчя. Добре, що пістолет пневматичний, інакше мене б тут не було".

Марію невідомі били та питали де сховані гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії учні катували 73-річну вчительку і записували побої на відео

"Я теж почула шум, - розповідає жінка. – Коли спускалася на перший поверх, мене хтось взяв за горло і приставив пістолет до голови. Затяг в коридор, почав питати де сховала гроші та золото. А в нас нічого немає. Чоловікові треба операцію робити на руці, але й на те не було грошей. Тоді він мене почав душити. Інший вдарив в обличчя, і почав бити ногами куди попало: в голову, груди, живіт. Наступали на горло. Сказали, що чоловіка вбили і мене вб'ють, якщо не скажу де золото. Я опритомніла, коли вони пішли. Дивлюся, Сергій весь у крові, а в голові у нього куля. Я поповзла до сусідів, щоб викликати швидку. Дуже боялася, що чоловік загине".

Справою займаються правоохоронці. Як повідомили в Уманському міському відділі міліції, затриманим чоловікам 20 та 31 рік. Вони немісцеві.

"Слідчим відділом Уманського міськвідділу міліції порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 187, це розбій, – прокоментувала прес-офіцер Уманського міськвідділу міліції Людмила Поліщук. – Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна".

Наразі слідство триває. Подружжя з будинку вирішило переїхати.

 

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині садисти катували родину, випитуючи у них про гроші та золото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути