вівторок, 24 жовтня 2023 22:19

В ЦАХАЛ повідомили, чому відкладають наземну операцію у Секторі Гази

В ЦАХАЛ повідомили, чому відкладають наземну операцію у Секторі Гази
Терористичне угруповання ХАМАС "жалкує" про початок війни проти Ізраїлю, заявив начальник штабу Армії оборони Ізраїлю генерал-лейтенант Герці Галеві. Фото: timesofisrael

Терористичне угруповання ХАМАС "жалкує" про початок війни проти Ізраїлю.

Водночас наземний наступ армії оборони Ізраїлю відкладається зі "стратегічних міркувань". Про це заявив начальник штабу Армії оборони Ізраїлю генерал-лейтенант Герці Галеві, повідомляє The Times of Israel.

"Ізраїль перебуває в розпалі війни, яку розв'язала терористична група ХАМАС, що вже шкодує про це", - сказав Галеві під час пресконференції біля кордону з Газою.

За словами очільника армії, вона вже підготувалася до наземної операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль атакував об'єкти "Хезболли" у Лівані

"ЦАХАЛ і Південне командування підготували якісні наступальні плани для досягнення цілей у цій війні. ЦАХАЛ готовий до наземного маневру, і ми приймемо рішення з політичним ешелоном щодо форми та часу наступного етапу", - заявив Галеві.

Він зауважив, що з "тактичних і навіть стратегічних міркувань" процес затримується, проте цей час дозволяє ЦАХАЛу краще підготуватися.

"Ми використовуємо кожну хвилину для підготовки. І з кожною хвилиною, що минає на тому боці, ми завдаємо противнику ще сильніших ударів. Вбиваємо терористів, руйнуємо інфраструктуру, збираємо більше розвідданих для наступного етапу", - заявив Галеві.

За словами очільника ЦАХАЛу, військові будуть захищати свій дім всіма засобами. А те, що сталося 7 жовтня, коли ХАМАС вбив 1400 людей в Ізраїлі, є безпрецедентним з моменту заснування цієї держави.

"Це вимагатиме фундаментальних змін у нашій безпеці", - додав Галеві.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) здійснить наземне вторгнення у Сектор Гази.

Це буде "смертельна" атака. У цьому запевнив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант, якого цитуєThe Times of Israel.

За інформацією видання, після огляду району біля узбережжя Гази разом із ізраїльськими військово-морськими силами, Галлант сказав воїнам, що вони повинні "залишатися готовими до наступу, бо він відбудеться.

Зараз ви читаєте новину «В ЦАХАЛ повідомили, чому відкладають наземну операцію у Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути