субота, 02 червня 2012 01:42

В Болівії викрили майже 250 міні-фабрик з виробництва кокаїну

В Болівії викрили майже 250 міні-фабрик з виробництва кокаїну

Відразу 249 пересувних міні-фабрик по виробництву кокаїну були знищені в ході великомасштабної операції проти наркомафії в Болівії, повідомляє в п'ятницю видання Segunda.

Підпільні фабрики були заховані в житлових будинках двох населених пунктів на південному сході країни. Правоохоронні органи вилучили майже 2 тонни уже готового кокаїну і тисячі кілограмів сировини для виробництва наркотику, заарештовано близько 20 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові спалили наркотиків на мільйон

Поліція виявила неподалік від населених пунктів, в яких розміщувалися міні-фабрики, чотири злітно-посадкові смуги для прийому невеликих літаків наркомафії. Болівія є одним з найбільших постачальників кокаїну на чорний ринок поряд з Перу і Колумбією.

Влада країни ведуть боротьбу з нелегальним наркотрафіком, проте президент Ево Моралес з усіх трибун не перший рік захищає коку як рослину. Він вважає, що самі листя коки не є наркотиком і складають частину культури Анд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З листям коки можна спати по три години на добу, і голова буде ясна

Моралес відомий своєю твердою позицією щодо необхідності легалізації листя коки, і неодноразово на міжнародних зустрічах жував коку, в тому числі на конференції ООН з наркотиків. У Болівії від 62 до 67% індіанського населення жують листя коки.

Моралес навіть організував спеціальне свято - Національний день жування листя коки, а потім прийняв рішення про відмову Болівії від дотримання Єдиної конвенції про наркотичні засоби ООН.

Зараз ви читаєте новину «В Болівії викрили майже 250 міні-фабрик з виробництва кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути