пʼятниця, 23 жовтня 2020 16:20

Ув'язнені на засіданні суду порізали вени

Ув'язнені на засіданні суду порізали вени
Семеро ув'язнених порізали вени просто на засіданні суду. Розглядали справу щодо бунту в колонії, який відбувся в травні 2019 року Фото: 048.ua

В Малиновському суді Одеси 7 ув'язнених порізали вени просто на засіданні суду. Розглядали справу щодо бунту в колонії, який відбувся в травні 2019 року.
Імовірно, підсудні порізали вени "заточками", які їм передали разом із медичними масками, пише "048". До суду приїхали швидкі і забрали постраждалих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Кременчузі у виховній колонії спалахнув бунт

У 3 із 7 підсудних закінчився термін попереднього покарання, яке вони відбували в 51-й колонії. Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваним продовжували кілька разів. Сьогодні адвокати просили змінити запобіжний захід на домашній арешт. Але суддя знову продовжив утримання під вартою на 2 місяці. Це і стало причиною дій підсудних.

За словами дружини одного з них - Сергія Лозюка - умови 51-й колонії були просто жахливим. Ув'язнених били, давали їжу з черв'яками.

Моніторингова група виявила ознаки жорстокого поводження із засудженими. В'язні не забезпечені у повній мірі питною водою – вони отримують її лише раз на день вранці. Засуджені та заарештовані, що перебувають у медичній частині, п'ють воду просто з-під крану. Також у колонії недостатнє освітлення коридорів та сходів у корпусах локальних дільниць, а подекуди воно взагалі відсутнє.

27 травня в одеській Південній виправній колонії загального режиму №51 спалахнули заворушення. Постраждали 5 співробітників виправної установи. Заколот стався через погане харчування в'язнів.

Зараз ви читаєте новину «Ув'язнені на засіданні суду порізали вени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути