середа, 19 вересня 2012 12:42

Ув'язнені харківського СІЗО для втечі вирили підкоп

Ув'язнені харківського СІЗО для втечі вирили підкоп
В ході контрольного технічного огляду виявлено замаскований лаз прямокутної форми. Фото: podrobnosti.ua

До прокуратури Харківської області надійшла інформація про те, що деякі ув'язнені готують спробу втечі з СІЗО. Негайно було організовано комплексну перевірку та надано доручення співробітникам оперативних підрозділів управління Державної пенітенціарної служби України в області.

18 вересня в ході контрольного технічного огляду приміщення одного з режимних корпусів СІЗО виявлено замаскований лаз прямокутної форми розмірами 0,5х0,35 м, глибиною 1,23 м та довжиною 3,8 м, який вів у напрямку основної огорожі слідчого ізолятора.

Під час проведення комплексу оперативних заходів встановлено двох ув'язнених, які підтвердили свій намір на скоєння втечі із Харківського слідчого ізолятора та розповіли про обставини підготовки до вчинення злочину.

За даним фактом Жовтневим райвідділом ГУМВС України в Харківській області проводиться перевірка в порядку ст.97 КПК України. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.15 (замах на злочин) та за ч.2 ст. 393 (втеча з місця позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

Крім того, прокуратурою області проводиться перевірка стану додержання законодавства при триманні вказаних ув'язнених у слідчому ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Ув'язнені харківського СІЗО для втечі вирили підкоп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути