Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2021 15:35

"Усі російськомовні, увірвалися з обшуком" - майданівця звинуватили в побитті беркутівця

"Усі російськомовні, увірвалися з обшуком" - майданівця звинуватили в побитті беркутівця
Сотника Самооборони Майдану та ветерана АТО Ігоря Солонинка зі Львова звинувачують у вбивстві беркутівця. Фото: facebook.com/rok.org.ua

Сотника Самооборони Майдану та ветерана АТО Ігоря Солонинка зі Львова звинувачують у побитті "беркутівця" під час Революції гідності.

23 лютого Державне бюро розслідувань провело в нього вдома обшуки. А на наступний вівторок, 2 березня, його викликали на допит у Київ. Про це Gazeta.ua розповів депутат Львівської міської ради Петро Адамик.

"Це неприпустиме переслідування учасника Революції гідності та АТО. Йому інкримінують побиття "беркутівця" під час Революції гідності. Прийшли з обшуком, вилучили телефон та інші особисті речі. Погрожували і підіймали голос на ветерана. Хочемо нагадати генпрокурору Венедіктовій і "зеленій владі", які переслідують майданівців, що багато депутатів Львівської міської ради та інших місцевих рад, були на Майдані, як і Ігор Солонинко. Ми також протистояли і "беркутівцям", і проросійським тітушкам. Тому не дозволимо за це переслідувати нашого побратима", - каже Адамик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За вбивство майданівців нікого не покарають"

Сам Солонинко каже, що його звинувачують в убивстві. І загалом інкримінують 10 злочинів. Обшук у нього почався близько 23:00, проводили його 30 працівників ДБР.

"Усі київські, російськомовні увірвалися до мене з обшуками у львівській квартирі та будинку в області. Розбудили дітей, почали проводити обшуки. Вилучили усе, що стосується Революції гідності: фото, посвідку, історію хвороби мою, 2 рушниці, на які я маю дозвіл. Звинувачують у вбивстві працівників "Беркуту". Загалом мені інкримінують 10 кримінальних справ різного характеру і ґатунку про події 18-20 лютого. Обшукували до 5:00. Протягом цього часу ніхто не спав", - розповів Солонинко, передає "Еспресо.Захід".

Ігор Солонинко — активний учасник Революції гідності. Був сотником 5-ї сотні Самооборони Майдану. По завершенні революції захищав Укрраїну у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Понад 2 роки воював, зокрема у Луганському аеропорту, Щасті та Георгіївці. Одружений, виховує трьох дітей.

Приморський райсуд Одеси відправив за ґрати проукраїнського активіста Сергія Стерненка. Йдеться про справу 6-річної давнини щодо викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича. Його, за свідченнями самого ж депутата, катували та вимагали скласти мандат.

Зараз ви читаєте новину «"Усі російськомовні, увірвалися з обшуком" - майданівця звинуватили в побитті беркутівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути