пʼятниця, 20 січня 2023 10:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Усе вирішує проросійський олігарх ‒ Деканоїдзе пояснила, чому Грузія не дає зброї Україні

Усе вирішує проросійський олігарх ‒ Деканоїдзе пояснила, чому Грузія не дає зброї Україні
Депутат грузинського парламенту Хатія Деканоїдзе розповіла, чому Грузія не дає зброї Україні. Фото: rbc.ua

Влада Грузії відмовилася надавати Україні військову допомогу та не підтримала санкції проти РФ через проросійську позицію керівництва.

Нині в Грузії великий вплив на всі рішення має олігарх Бідзіна Іванішвілі, який на початку 90-х заробив свої активи у Росії. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла депутат грузинського парламенту, екс-глава Нацполіції України та соратниця колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Хатія Деканоїдзе.

За її словами, нині Іванішвілі фактично править Грузією.

"Він людина, яка до кінця прихопила державу і робить те, що їй подобається", ‒ сказала Деканоїдзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий друг України: що казав Вахтанг Кікабідзе про агресію РФ, Крим та "сатану Путіна" – останні цитати

Вона розповіла, що до російського повномасштабного вторгнення 24 лютого минулого року правляча партія "Грузинська мрія", заснована Іванішвілі, залишалася у "сірій зоні". Після початку великої війни проти України вона продемонструвала, що підтримує Кремль.

"Був випадок, коли вони не дали президенту Зеленському можливості виступити перед грузинським парламентом, звернутися до народу, і в нас тоді зібралося дуже багато людей на Руставелі і Зеленський уже звернувся до них", ‒ нагадала Деканоїдзе.

За її словами, "Грузинська мрія" та Іванішвілі мають тісні зв'язки з російськими олігархами. Сам олігарх та його близькі родичі перебувають під санкціями України.

Україна просила Грузію передати комплекси "Бук", які Київ надав під час війни 2008 року. Також просили інше озброєння. Але Грузія відмовила.

На це скандальне рішення Грузії відреагував секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов. В інтерв'ю New Voice він наголосив, що Україна допомагала Грузії від щирого серця.

Зараз ви читаєте новину «Усе вирішує проросійський олігарх ‒ Деканоїдзе пояснила, чому Грузія не дає зброї Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути