Ексклюзиви
пʼятниця, 18 лютого 2011 08:19

Уродженець України cтав головним ворогом ФБР (ФОТО)

 

Уродженець України, грабіжник банків Марат Михайлич очолив список злочинців, яких ФБР розшукує за скоєння особливо жорстоких злочинів.

За даними правоохоронних органів США, Михайлич пограбував у Нью-Йорку сім банків за два місяці.

35-річний українець отримав прізвисько "Святковий бандит" (Holiday Bandit), тому що його напади розпочалися у грудні, напередодні католицького Різдва. Загальна сума викрадених ним коштів становить 50 тисяч доларів.

Марат Михайлич описується як грабіжник українського походження, який вільно володіє російською мовою і часто представляється як Марк. Його зріст становить 167,64 см, він носить темну шляпу, темні окуляри і темне пальто.

З 2009 року в Нью-Йорку ніхто не скоїв більше пограбувань, ніж Михайлич, але ФБР боїться, що він на цьому не зупиниться, і може досягти культового статусу як наслідувач Джона Діллінджера (легендарний американський злочинець середини 1930-х років, ворог суспільства №1 за класифікацією ФБР).

Два останніх пограбування Михайлич здійснив 13 і 16 лютого в нью-йоркських районах Квінс і Бруклін. Під час нападу в Брукліні він був незадоволений сумою отриманих грошей і на короткий час захопив у заручники двох банківських службовців.

"Святковий бандит" підвищує ставки, він стає все більш агресивнішим, його напади трапляються все частіше. Ми попереджаємо мешканців Нью-Йорка, щоб вони були напоготові, у разі чого негайно повідомляючи нам", - сказав спеціальний агент ФБР Майкл Рурк.

За допомогу в затриманні Михайлича спецслужби пообіцяли "значну винагороду". Утім, спіймати українця нелегко – наприклад, після пограбування банку 4 лютого Марат Михайлич зміг утекти від переслідування поліцейського гелікоптера.

Нещодавно поліція Нью-Йорка затримала 23-річного вихідця з України Максима Гельмана, за вбивство вітчима, своєї колишньої подруги, її матері та випадкового пішохода.

Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «Уродженець України cтав головним ворогом ФБР (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути