Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2022 10:22

Спецтема: Війна Росії проти України

"Рівень загрози зростає" ‒ Наєв прокоментував російські "маневри" в Білорусі

"Рівень загрози зростає" ‒ Наєв прокоментував російські "маневри" в Білорусі
Командувач Об'єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про рівень загрози з боку Білорусі. Фото: скріншот

Тренування російського літака наведення та літаків-перехоплювачів носіїв балістичних ракет повітряного базування "Кинжал" у повітряному просторі Білорусі проводять з єдиною метою.

Це ‒ уточнення цілей на території України для нанесення ракетних ударів. Про це розповів командувач Об'єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, українські військові вживають усіх заходів, щоб знизити цей рівень загрози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поїздка Путіна до Мінська: генерал Наєв стривожив заявою

"Зараз на території Білорусі зосереджені 2 мсд 1 ТА, а також підрозділи, озброєні ракетними комплексами "Іскандер", які призначені для застосування по цілях на території України. Цього потенціалу на даний час достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій", ‒ зазначив Наєв.

Він запевнив, що українські захисники уважно стежать за озброєнням, що перекидається з РФ, та роблять відповідний аналіз.

"Рівень воєнної загрози зростає, але ми вживаємо адекватних заходів. Крім цього у ГШ ЗСУ передбачене нарощування угруповань у разі істотного зростання сил з протилежного боку", ‒ наголосив Наєв.

У Білорусі знову заговорили про так звані загрози з боку сусідніх країн. Тому збройні сили республіки тримають у постійній готовності. Відповідну заяву зробив секретар ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович.

На Волинському і Поліському напрямках, що межують з Білоруссю, обстановка залишається "без суттєвих змін". Ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявили. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 20 грудня.

Зараз ви читаєте новину «"Рівень загрози зростає" ‒ Наєв прокоментував російські "маневри" в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути