четвер, 01 березня 2012 15:19

Юний сімферополець хотів сховатися від батька у в'язниці

Юний сімферополець хотів сховатися від батька у в'язниці

У Київський райвідділ міліції Сімферополя 27 лютого поступило повідомлення про те, що на вулиці Мате Залки скоєно грабіж. Пізно увечері двоє підійшли до перехожого з неоригінальним "дай закурити", після якого послідував удар в обличчя. Поки жертва приходила до тями, грабіжники вихопили його мобільний і втекли.

Після отримання виклику наряд БПС Сімферопольського міськуправління міліції почав відпрацьовувати район. Одного з підозрюваних, яким виявився 17-річний городянин, міліціонери затримали того ж вечора в тому ж районі. При нім був виявлений нібито викрадений у 21-річного заявника мобільний телефон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Касира луганської АЗС застрелили під час пограбування

Затриманий розповів міліціонерам, що про особу спільника йому нічого невідомо, нібито з ним він познайомився за 15 хвилин до грабежу. Про себе повідомив, що ріс без матері, живе з батьком, вчиться в школі, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

"Проте коли в ситуації почали розбиратися правоохоронці, з'ясувалося, що ця історія була придумана самим же "грабіжником", - розповіла прес-офіцер СГУ Оксана Сорокопудова. - Хлопець конфліктує з батьком і вирішив, що найвдаліший вихід для нього - відправитися з батьківського дому у в'язницю. Щоб реалізувати свій план, він умовив свого знайомого розіграти тяжкий злочин".

Школяр не чекав, що його вигадка дуже скоро розкриється. Тепер йому доведеться відповідати по ст.383 КК України за свідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі до 3 років.

Зараз ви читаєте новину «Юний сімферополець хотів сховатися від батька у в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути