Ексклюзиви
вівторок, 31 березня 2020 15:51

Померла породілля, в якої підозрювали коронавірус

Померла породілля, в якої підозрювали коронавірус
В Івано-Франківську померла породілля, стосовно якої була підозра на коронавірус. Фото: inbusiness.kz

В Івано-Франківську померла породілля, стосовно якої була підозра на коронавірус.

На аналізи на COVID-19 очікують. Про це повідомив під час брифінгу заступник директора департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації Володимир Чемний.

За його словами, пологи в жінки були фізіологічні. Вона народила дівчинку вагою 2,5 кг. Дитина дихає самостійно і перебуває у стабільному стані. Новонароджена перебуває під наглядом медиків. Наступного дня після пологів стан жінки погіршився. Породіллю підключили до апарату штучної вентиляції легень , але вона померла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померли 36-річний чоловік та 59-річна жінка, в яких підозрювали COVID-19

Зазначається, що жінка потрапила до пологового будинку на початку березня з плановою госпіталізацією за направленням, адже вона мала хронічну артеріальну гіпертензію. Утім, 10 березня вона потрапила до реанімації через високий тиск.

"Жодних ознак коронавірусу на момент переведення жінки в реанімаційне відділення не було. Проте 29 березня у неї різко піднялася температура, почалися явища дихальної недостатності, тобто симптоми, як у хворих на коронавірус", - розповів чиновник.

Після цього породілля зізналася медикам, що повернулася з Польщі. Її перевели до окремого ізольованого приміщення. Того ж дня, після обіду, у жінки почалися пологи - і вона народила.

У Луцьку на Волині коронавірус посмертно підтвердили у 66-річного лікаря-гінеколога обласної лікарні. Він помер 2 дні тому. У довідці причиною смерті спочатку вказали хворобу серця. І лише після того, як родичам віддали тіло на поховання, прийшов остаточний результат аналізу.

Зараз ви читаєте новину «Померла породілля, в якої підозрювали коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути