вівторок, 06 листопада 2018 16:49

Українських заробітчан поляк тримав у рабстві

Автор: polradio.pl
  Співробітники Морського відділу Прикордонної служби Польщі затримали 42-річного громадянина Польщі.  Він  використовував поляків та іноземців, зокрема українців, для виконання примусової роботи на будовах
Співробітники Морського відділу Прикордонної служби Польщі затримали 42-річного громадянина Польщі. Він використовував поляків та іноземців, зокрема українців, для виконання примусової роботи на будовах

Співробітники Морського відділу Прикордонної служби Польщі затримали 42-річного поляка. Він використовував поляків та іноземців, зокрема українців, для виконання примусової роботи на будовах.

За 2 роки його жертвами стали 540 людей, які не одержали щонайменше 4,5 млн злотих (понад 1 млн євро) заробітної плати та інших виплат, повідомляє "Польське радіо".

На слід злочинної діяльності 42-річного чоловіка польські прикордонники натрапили рік тому під час перевірки фірми у Вейгеровському повіті Поморського воєводства. Чоловік через оголошення знаходив для роботи на будовах поляків, а також громадян України, Білорусі, Грузії та Молдови.

Спочатку вони працювали у фірмі чоловіка, де з них вибирали тих, кому найбільше була потрібна робота, а також слухняних і піддатливих впливу і маніпуляціям. Таких працівників фірма чоловіка відправляла на роботу на будови у Польщі та Швеції.

За інформацією слідства, з працівниками не підписували угоди або складали їх незрозумілою для них мовою, часто відбирали їхні паспорти та інші документи, а зарплатню не платили взагалі або тільки її невелику частину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі в серйозну ДТП потрапили українські заробітчани

Коли працівники нагадували про зарплату, їм погрожували депортацією або безпідставно звинувачували у крадіжці, надсилаючи заяви до правоохоронних органів. 42-річний чоловік організував навіть обов'язкові робітничі зібрання, під час яких залякував, принижував, ображав і навіть бив працівників.

Організатор шахрайства використовував невиплачені заробітчанам гроші для розвитку своєї чинної господарської діяльності. За словами слідства, йому у цьому допомагали 2 жінки, котрі здійснювали десятки банківських операцій між кількома сотнями банківських рахунків для приховування джерела походження коштів.

42-річному чоловіку висунули звинувачення у торгівлі людьми, за що йому загрожує щонайменше 3 роки позбавлення волі. Жінок звинуватили у відмиванні коштів. За це передбачене покарання до 10 років ув'язнення.

Група невідомих чоловіків побила 3 українських заробітчан, коли вони вийшли з магазину. Це сталося у селі Глоскув поблизу Варшави. Нападники накинулися на своїх жертв із бейсбольними битами. Одного з 3 українців агресори дуже сильно побили. Чоловік потрапив до лікарні з проламаним черепом і відкушеним язиком. Під час нападу у нього стався епілептичний напад.

Зараз ви читаєте новину «Українських заробітчан поляк тримав у рабстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути