пʼятниця, 09 серпня 2019 11:12

Українських наркодилерів випустили під сумарну заставу $1 млн

Українських наркодилерів випустили під сумарну заставу $1 млн
Аброськін розповів про хід справи українських наркодиллерів. Фото: Кореспондент

Двом контрабандистам кокаїну з організатором змінили запобіжний захід із утримання під вартою на нічний домашній арешт без застосування браслета стеження.

Про це повідомив перший заступник глави Нацполіції України В'ячеслав Аброськін на зустрічі з представниками Адміністрації з боротьби з незаконним обігом наркотиків Міністерства юстиції США.

Працівники Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції затримали 9-х фігурантів. Обрали запобіжний захід - утримання під вартою з правом внесення застави. Розмір застави коливався від 3 до 100 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії глава фонду "Місто без наркотиків" отруївся наркотиками

Двоє підозрюваних, серед яких - і організатор, внесли заставу в розмірі 10 млн грн. Вночі, за рішенням суду, вони перебувають під домашнім арештом. Місце перебування обох не контролюється браслетами відстеження. Підозрюваним також змінено розмір застави - до 500 тис. грн.

Третьому фігуранту справи слідчий суддя змінив розмір застави - із 3 млн грн до 570 тис. грн. Застосування електронного засобу контролю теж не буде. Заставу він також сплатив.

Таким чином, з-під варти вийшло 3 фігуранта, які підозрюються в скоєнні особливо тяжкого злочину. Водночас четвертому фігуранту слідчий суддя за клопотанням сторони захисту змінив розмір застави із 26 до 3 млн грн.

2020-го в Україні планують відкрити офіс підрозділу протидії наркозлочинності США.

Про це говорили 8 серпня під час зустрічі першого заступника голови Нацполіції В'ячеслава Аброськіна та керівника офісу Адміністрації з боротьби з незаконним обігом наркотиків (DEA) Мін'юсту США у Варшаві Джейсона Шумахера.

Зараз ви читаєте новину «Українських наркодилерів випустили під сумарну заставу $1 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути