Ексклюзиви
субота, 22 липня 2023 06:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська потужно вдарили по загарбниках з авіації ‒ Генштаб

Українські війська потужно вдарили по загарбниках з авіації ‒ Генштаб
Українські військові завдали потужних ударів по окупантах. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби авіація Сил оборони України завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

Трьох ударів українські війська завдали по зенітно-ракетних комплексах противника. Про це вранці 22 липня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Воїни ЗСУ знищили 11 ворожих розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

"Окрім того, підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника. А також п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях та станцію РЕБ ворога", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу знищено майже сім сотень загарбників: Генштаб повідомив про нові втрати росіян

У Генштабі зазначають, що протягом минулої доби противник завдав 16 ракетних, понад 20 авіаційних ударів по Україні та здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою", ‒ йдеться у повідомленні.

Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед дітей та дорослого населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали пункти зберігання зерна на півдні України, промислові об'єкти, знищено та пошкоджено понад 70 цивільних житлових будинків та інша інфраструктура.

Пріоритетними на сході України залишаються Бахмутський та Лимансько-Куп'янський напрямки. За добу там ліквідували 226 та 234 окупантів відповідно, сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

Російські загарбники й надалі зосереджують основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська потужно вдарили по загарбниках з авіації ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути