понеділок, 19 вересня 2022 14:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські секретні документи хотіли переслати до Східної Азії
3

У Запоріжжі злочинці за гроші хотіли передати за кордон секретні документи
Фото: СБУ
У Запоріжжі злочинці за гроші хотіли передати за кордон секретні документи
У Запоріжжі злочинці за гроші хотіли передати за кордон секретні документи

У Запоріжжі Служба безпеки України не дозволила передати до однієї з країн Східної Азії новітні військові технології, які підлягають державному експортному контролю.

Злочинці за гроші намагались переправити документи щодо виробництва двигунів для винищувачів і бойових гелікоптерів, передає СБУ.

"За даними контррозвідки СБУ, схему організував колишній посадовець одного з потужних оборонних підприємств регіону. До протиправної діяльності він залучив трьох нинішніх працівників", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агітували до співпраці з окупантами: експоліціянткам з Харківщини оголосили підозру

Вони копіювали інформацію з робочих комп'ютерів і технічної документації. Через закриті канали електронного зв'язку мали передати її за кордон.

"За попередніми висновками фахівців оборонного-промислового комплексу України, у разі отримання відповідних технологій іноземці могли налагодити власне виробництво модернізованих авіадвигунів", – пише спецслужба.

Під час обшуків у підозрюваних виявили електронні носії інформації, засоби комунікації із зарубіжним "замовником" та $30 тис. завдатку.

Зловмисникам готують повідомлення про підозру та міру запобіжного заходу.

У Лисичанську спійманого російського шпигуна засудили до 12 років за ґратами – його визнали винним у роботі на російських окупантів.

Також нещодавно СБУ затримала генерала з керівного складу ДКАУ (Державного космічного агентства. – Gazeta.ua), який тривалий час працював на окупантів, "зливаючи" їм важливу інформацію державного значення.

В Одесі затримали російського агента з позивним "Професор". Цей "науковець" допомагав окупантам планувати ракетно-артилерійські обстріли та диверсії на території Одеси й області.

Зараз ви читаєте новину «Українські секретні документи хотіли переслати до Східної Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути