вівторок, 01 січня 2019 17:23

Українське судно зі стріляниною затримало контрабандистів

Українське судно зі стріляниною затримало контрабандистів
Українські катери супроводжують судно з контрабандою

Кораблі Військово-морських сил України за сприяння контррозвідки СБУ і Держприкордонслужби припинили морську контрабанду та застосували зброю, щоб зупинити судно в Азовському морі.

"Судно під прапором Танзанії, яке зупинили українські військові, перевозило контрабанду. Його виявили в українських територіальних водах біля Курортного за кілька годин до Нового року.

На перехоплення корабля вийшов ракетний катер ВМС України "Прилуки". Судно-контрабандист на зв'язок не виходило і намагалася втекти, проте ця спроба виявилась безуспішною. Пізніше капітан судна все ж вийшов на зв'язок, але відмовився зупиняти корабель.

Щоб змусити судно під прапором Танзанії виконати законні вимоги, український ракетний катер відкрив попереджувальний вогонь з артилерійської установки. Після цього судно зупинили і під конвоєм супроводжували в порт Одеси. В операції брали участь і бронекатери "Аккерман" та "Бердянськ" з оглядовою командою на борту", - повідомляє прес-служба ВМС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мають бізнес в Україні" - розповіли про власників суден, які блокували українські кораблі

Українські військові кораблі повинні знову йти через Керченську протоку, в інакшому випадку це означатиме відмову від своєї території.

Зараз ви читаєте новину «Українське судно зі стріляниною затримало контрабандистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути