вівторок, 11 грудня 2018 07:26

"Мають бізнес в Україні" - розповіли про власників суден, які блокували українські кораблі

"Мають бізнес в Україні" - розповіли про власників суден, які блокували українські кораблі
Власники суден, які блокували прохід українських кораблів у Керченській протоці, ведуть бізнес в Україні. Фото - informnapalm.org

Власники суден, які блокували прохід українських кораблів у Керченській протоці, ведуть бізнес в Україні.

В блокуванні кораблів брали участь танкер "Neyma", а також буксири "Швидкий", "Гандвік" та "Ельтиген". Всі судна належать компанії "Ювас-Транс". Засновниками цієї фірми є Ярослав Анатолійович Народицький (65%), Анатолій Леонідович Народицький (25%) і Олег Володимирович Васенко (10%). Всі троє проживають в Керчі. Про це йдеться в розслідуванні InformNapalm.

Народицькі також є засновниками багатьох фірм в Росії та Україні.

ІnformNapalm зазначає, що "Юванс-Транс" займається контрабандою, систематично порушує санкційний режим щодо Криму.

Так, у жовтні минулого року танкер цієї компанії був обстріляний береговою охороною Лівії за контрабанду пального. Крім того, 2015 року судно Народицьких було затримано російськими прикордонниками - танкер був скупником і продавцем нелегального палива у відкритому морі. Як пояснив Анатолій Народицький російським ЗМІ, такою схемою він користувався для обходу санкцій проти Криму.

При цьому Народицькі ведуть бізнес з компаніями з Євросоюзу, використовуючи для цього свої українські фірми. Також на Ярослава Народицького зареєстрована компанія у Шотландії з мільйонним оборотом і в установчих документах він вказує себе як громадянин України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові РФ обстріляли українські кораблі в нейтральних водах - Bellingcat

InformNapalm зазначає, що Народицькі та їхні спільники не перебувають у санкційних списках України, про гучні судові рішення щодо їхніх компаній згадок також немає.

"Контрабанда, систематичне порушення законів України та міжнародного права, можливе ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі, підозра на подвійне громадянство, організація злочинної мережі і вишенька на тортик — недавнє блокування українських військових кораблів. І це тільки те, що команда InformNapalm змогла знайти, закинувши лопату в землю на півштика", - йдеться в розслідуванні.

Вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон. Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили до СІЗО у Москві. Всіх їх звинувачують у начебто незаконному перетині російського кордону.

Зараз ви читаєте новину «"Мають бізнес в Україні" - розповіли про власників суден, які блокували українські кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути