четвер, 11 травня 2017 17:34

Українська розвідка могла бачити, як закладали бомбу під авто Шеремета

Українська розвідка могла бачити, як закладали бомбу під авто Шеремета
Українська розвідка могла бачити, як під авто Шеремета закладали вибухівку — Змі. Фото - 1+1

У документальному фільмі про смерть Павла Шеремета стверджується, що українська розвідка могла стати свідком закладання автомобільної бомби. У результаті чого торік у липні вбили відомого журналіста.

Про це пише Алек Лун у статті "Українська розвідка, можливо, бачила, як закладали бомбу, що вбила журналіста", опублікованій на сайті газети The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці почистили сервер із відео у справі Шеремета

Кадри з камери відеоспостереження, опубліковані ЗМІ та поліцією, показали, що невідомі чоловік і жінка наблизилися до автомобіля Subaru, який належав Шеремету, в ніч перед вибухом. Було видно, що жінка присіла на коліна поруч з припаркованою машиною з боку водія.

"Творці фільму "Вбивство Павла" знайшли нові записи з камер спостереження, які поліція не виявила. Вони надають нові подробиці про ймовірних убивць, які повернулися на місце злочину наступного ранку, незадовго до того, як Шеремет сів у свою машину. На відео також видно кількох чоловіків, які були на вулицю тієї ночі. Схоже, вони вели стеження. І були там, коли чоловік і жінка пройшли повз і встановили бомбу. Цивільній журналістській групі Bellingcat вдалося ідентифікувати їхній автомобіль – сіра Skoda – і його реєстрацію. У фільмі надані докази того, що за Шереметом стежили кілька тижнів до його вбивства", - йдеться у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В СБУ відреагували на скандальну інформацію у справі Шеремета

Журналісти вистежили одного з чоловіків. Встановили його ім'я – Ігор Устименко. Він визнав, що був у цьому районі того вечора. Пояснив, що його найняли як приватного детектива, щоб стежити за чиїмись дітьми. Заперечував, що бачив тих, хто закладав бомбу. Сказав, що поліція не зв'язувалася з ним.

"Уряд України неодноразово обіцяв знайти вбивцю Павла, але вони мало що зробили. Тепер ми повинні розглянути можливість того, що хтось в уряді зіграв роль у вбивстві", - каже Дрю Салліван, редактор проекту з розслідування корупції та організованої злочинності.

Дані фільму-розслідування про вбивство журналіста Павла Шеремета, який показали 10 травня, досліджують у Міністерстві внутрішніх справ. У зв'язку з виходом фільму слідча група Національної поліції, яка займається розслідуванням убивства журналіста, скоригувала свої дії. Авторів фільму уже викликали на допит.

Зараз ви читаєте новину «Українська розвідка могла бачити, як закладали бомбу під авто Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути