четвер, 11 травня 2017 14:53

Журналістське розслідування смерті Шеремета перевірять у поліції

Журналістське розслідування смерті Шеремета перевірять у поліції
Фільм-розслідування про вбивство Павла Шеремета вивчають правоохоронці. Фото - rbc.ua

Дані фільму-розслідування про вбивство журналіста Павла Шеремета, який показали 10 травня, досліджують у Міністерстві внутрішніх справ.

Про це заявив заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв, передає "Радіо "Свобода".

"Відеоматеріал вивчать фахівці в рамках розслідування цього кримінального провадження. Усі матеріали, корисні для досудового слідства, врахують слідство", - повідомив Бушуєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці почистили сервер із відео у справі Шеремета

У зв'язку з виходом фільму слідча група Національної поліції, яка займається розслідуванням убивства журналіста, скоригувала свої дії. Авторів фільму уже викликали на допит. Про це міністр внутрішніх прав Арсен Аваков сказав 11 травня після засідання уряду.

"Ми ще зранку скорегували слідчі дії. Думаю, якнайшвидше встановимо достовірність деяких фактів, які нам показали журналісти", - повідомив Аваков.

Міністр додав, що певна інформація, викладена представниками ЗМІ, дійсно зацікавила правоохоронців. Також керівник МВС зазначив, що не володіє інформацією про те, що Служба безпеки України стежила за Шереметом.

Прем'єра фільму-розслідування про вбивство Шеремета відбулася 10 травня. Його створили журналісти редакції розслідувань "Слідство.Інфо" та представники міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP. Під час розслідування встановили, що біля будинку Павла Шеремета напередодні його вбивства перебував співробітник СБУ Ігор Устименко. Він пробув кілька годин тієї ночі, коли заклали вибухівку. У Службі безпеки України заявили, що співробітника спецслужби, якого помітили біля будинку Шеремета перед вбивством 20 липня 2016 року, звільнили ще 29 квітня 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Журналістське розслідування смерті Шеремета перевірять у поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути