Ексклюзиви
неділя, 16 липня 2023 07:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Україні вдалося зменшити втрати: аналітики повідомили про коригування стратегії контрнаступу

Україні вдалося зменшити втрати: аналітики повідомили про коригування стратегії контрнаступу
Українські сили продовжують завдавати ударів по загарбниках. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Щоб мінімізувати втрати, українські військові скоригували свою стратегію контрнаступу.

Водночас Сили оборони України продовжують наносити удари по російських загарбниках. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики цитують публікацію видання NYT, яке, посилаючись на неназваних американських та європейських чиновників, повідомило, що російські сили протягом перших двох тижнів контрнаступу знищили до 20% озброєння, наданого Заходом Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб попередив про високу небезпеку ворожих ударів по Україні

"Офіційні особи заявили, що рівень втрат знизився до 10% протягом наступних тижнів завдяки зміні української стратегії. Українські військові змінили тактику, зосередившись на виснаженні російських сил артилерією і ракетами дальнього радіусу дії замість широкомасштабних штурмів. Це відповідає заяві українського головнокомандувача генерала Валерія Залужного від 14 липня про те, що посилення українського непрямого вогню може як притиснути російські сили, так і звести до мінімуму українські втрати", ‒ йдеться у повідомленні.

За попередньою оцінкою ISW, українські сили зосереджувалися на створенні асиметричного градієнту втрат, зберігаючи українську живу силу ціною повільнішої деокупації територій та поступово виснажуючи російську живу силу і техніку.

"Українські військові, ймовірно, вдосконалювали свою контрнаступальну стратегію протягом декількох тижнів. Більш масштабні наслідки цих коригувань тільки зараз стають зрозумілими для деяких спостерігачів. Україна, ймовірно, продовжуватиме коригувати свою стратегію та її реалізацію протягом усього контрнаступу, щоб сприяти подальшому прогресу", – йдеться у повідомленні аналітиків.

Російські загарбники основні зусилля зосереджують на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Протягом минулої доби там відбулось 39 бойових зіткнень. Про це вранці 16 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Україні вдалося зменшити втрати: аналітики повідомили про коригування стратегії контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути