субота, 09 лютого 2019 18:56

Українець через інтернет викрав півмільйона гривень

Українець через інтернет викрав півмільйона гривень
Чоловік вкрав велику суму з рахунків своїх клієнтів. Фото: Finclub.net

У Київській області викрили чоловіка, який здійснював технічну підтримку британської біржі по онлайн-обміну криптовалют і вкрав велику суму з рахунків своїх клієнтів.

Маючи доступ до особистих даних, він скористався ними для крадіжки з Bitcoin- і різних Altcoin-рахунків. За кілька місяців здобиччю злодія стало понад півмільйона гривень, повідомили в прес-службі Нацполіції.

Крадіжка криптовалюти клієнтів відбувалася в кілька етапів – спочатку зловмисник підбирав облікові записи клієнтів, які тривалий час не відкривали свої акаунти, на яких не було встановлено складної системи аутентифікації.

Після цього злодій підмінював резервні електронні поштові скриньки або самостійно додавали їх в облікові записи, де вони не були вказані. Це давало можливість відновити паролі доступу до гаманців і ініціювати списання електронних грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bitcoin встановив черговий антирекорд

Конвертація і виведення грошей відбувалися через онлайн-обмінники. На даний момент встановлено суму збитків в 720 тисяч гривень. Отримані кошти зловмисник витрачав на азартні ігри.

Під час досудового слідства кіберполіція зібрала речові докази, зокрема – цифрові, які підтверджують його протиправний умисел і діяння.

115 тисяч власників криптовалюти втратили доступ до своїх заощаджень на найбільшій канадській біржі Quadriga. Там торгували криптовалютою на суму близько $137 млн.

Зараз ви читаєте новину «Українець через інтернет викрав півмільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути