четвер, 15 квітня 2021 14:49

Українці влаштувалися на рибальське судно і втрапили в скандал

Українці влаштувалися на рибальське судно і втрапили в скандал
На борту затриманого судна був виявлений вантаж наркотичної речовини - гашиш - вага якого досягає близько 18 тонн Фото: facebook.com/MTWTU

Трьох українських моряків затримали в Іспанії за перевезення наркотиків.

З 27 березня вони перебувають у пенітенціарному закладі "Сальто де Негро" в Лас-Пальмасі в очікуванні суду, повідомили в прес-службі Профспілки працівників морського транспорту України, до яких по допомогу звернулися родичі моряків.

Відомо, що троє українців були членами екіпажу судна ALBATROS GUARD VSL під панамським прапором, який затримали під час спецоперації з протидії наркотрафіку в 170 милях від канарського острова Гран-Канарія. На борту затриманого судна виявили вантаж із наркотичною речовиною - гашишем - вага якого приблизно 18 т.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники затримали нелегалів, які пливли у вантажному причепі

Затриманню риболовного судна і громадян України передувала оперативна робота, яку вели впродовж 4 місяців відповідні служби Іспанії, у зв'язку з підозрами щодо можливого використання ALBATROS GUARD VSL для перевезення наркотиків.

За інформацією компетентних органів Іспанії, на початковому етапі операції завдяки повітряному спостереженню зафіксовали переміщення 27-метрового ALBATROS GUARD VSL, яке ще 7 грудня вийшло з нідерландського порту Ден Овер та проходило біля узбережжя автономної області Галісія.

За результатами проведеного аналізу характеристик судна, недавню зміну власника, а також брак рибальського спорядження, судно записали до категорії підозрілих. Упродовж кількох місяців розвідувальні служби спостерігали за судном.

Водночас за словами родичів моряків, українці вирушили на роботу на ALBATROS GUARD VSL лише в лютому цього року.

"Вийшовши на зв'язок із сім'ями 7 квітня, моряки повідомили, що незадовго до арешту, коли ALBATROS GUARD VSL перебувало в морі, до нього підійшло інше невідоме судно, з якого на борт скинули мішки з невідомим вантажем. Після чого екіпаж ALBATROS GUARD VSL отримав розпорядження його власника - прийняти вантаж на борт і доправити в порт", - зазначають у ППМТ.

За словами моряків, про характер вантажу команді відомо не було.

На Одещині у вантажі бананів з Південної Америки виявили 20 кг кокаїну. Вартість наркотиків становить майже $4 млн.

Зараз ви читаєте новину «Українці влаштувалися на рибальське судно і втрапили в скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути