Ексклюзиви
середа, 14 серпня 2024 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна залучила авіацію до наступу в Курській області - Forbes

Україна залучила авіацію до наступу в Курській області - Forbes
У Курській області РФ тривають бойові дії. Фото: korrespondent.net

Через тиждень після початку наступу ЗСУ в Курській області Росія перенаправила більшу частину своєї вогневої потужності на цю ділянку фронту.

Росіяни почали щодня скидати 50 плануючих авіабомб на Сумську область. Однак, Україна також застосовує авіацію, пише Forbes.

У вівторок з'явились перші відео, як українські військові скидають американські бомби JDAM по цілях у Курську.

Зокрема, ЗСУ уразили російський командний пункт у Тьоткіно, за кілька кілометрів на північ від лінії фронту. Рейд, очевидно, здійснив застарілий Су-27 , а не один із нещодавно поставлених Україні F-16.

Хоча F-16 сумісні з JDAM, є докази того, що українські військово-повітряні сили для початку планують розгорнути винищувачі для патрулювання протиповітряної оборони , а не для більш ризикованих наземних атак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ ЗСУ у Курській області "показав боягузтво союзників" - британський військовий

"Ризик для авіації в районі Курського виступу є значним. Українські військові розгорнули те, що один російський блогер охарактеризував як "значну кількість" батарей протиповітряної оборони, а також засобів радіоелектронних перешкод, які можуть блокувати радіосигнали, а в деяких випадках навіть скидати бомби з супутниковим наведенням", - йдеться у публікації.

Завдяки БПЛА Україна збила навіть кілька російських вертольотів, тоді як артилерія противника пошкодила один український ЗРК "Бук". Росіяни також стягнули до Курська значну кількість ППО. Тому літаки обох сторін намагаються літати якомога нижче, щоб уникати радарів.

Видання пише, що хоча обидві сторони розгорнули військові літаки над прикордонною зоною, ймовірно, росіяни розгортають більше військових літаків. Є докази їхніх бомбардувань, націлених як на українські війська в Курській області, так і на їхні бази в Сумах. Водночас єдина підтверджена ціль української бомби – командний пункт у Тьоткіно. Поки незрозуміло, чи українці поширили свою повітряні сили безпосередньо над лінією фронту.

"Це мало б сенс. Незважаючи на ескалацію українських безпілотників і ракетних нальотів на російські авіабази в Курську та навколо нього, росіяни все ще мають більше реактивних літаків і бомб. Ті 85 F-16, про які пообіцяли європейські союзники України, надходять повільно та в невеликій кількості. Цілком можливо, що українські військово-повітряні сили мають лише 100 бойових літаків після того, як втратили кілька під час російських атак на українські аеродроми цього літа", - пише видання.

Співробітник Центру оборонних стратегій Ганс Петтер Мідтун зазначає, що це вторгнення кидає виклик і без того розтягнутим українським збройним силам.

Для війни проти України Росія розгорнула приблизно 3 тисячі літаків, які здатні скидати до 100 плануючих бомб на день. При цьому менші ВПС ЗСУ скорочують цю кількість.

В той же час, коли Су-27 бомбили російські позиції в Курську, інші українські літаки бомбили три контрольовані Росією міста в Харківській області приблизно в 160 км на схід від Курського виступу. Однак видання наголошує, що попри всі недоліки просування українських сил не демонструє жодних ознак сповільнення.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив про просування українських військ у Курській області.

За його словами, 74 населених пункти перебувають під контролем ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Україна залучила авіацію до наступу в Курській області - Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути