Ексклюзиви
середа, 07 березня 2012 09:49

Україна забрала у британця на 4 мільйони гривень коштовностей

Україна забрала у британця на 4 мільйони гривень коштовностей

Ювелірні вироби, які були вилучені у громадянина Великої Британії на суму майже 4 млн.грн на митному посту "Дніпропетровськ - аеропорт", згідно з рішенням суду конфісковано на користь держави.

Як повідомили в прес-службі Дніпропетровської митниці, навесні минулого року громадянин Великої Британії, прибувши рейсом з Відня, при проходженні митного контролю обрав зону спрощеного митного контролю ("зелений коридор"). Разом з тим увагу співробітників Дніпропетровської митниці привернула сумка чоловіка, після чого йому було запропоновано пред'явити речі для огляду.

"При огляді валізи було встановлено, що разом з особистими речами громадянина в ній знаходяться 2,5 кілограма ювелірних виробів: кільця, сережки, запонки, браслети, ланцюжки, годинники, інкрустовані дорогоцінними каменями. Англієць пояснив, що він - ювелір і везе вироби для демонстрації вітчизняним ювелірним салонам. Камені, які представлені у виробах, є нічим іншим, як справжніми діамантами", - наголошується в повідомленні.

Після складання протоколу про порушення митних правил за статтею 340 Митного кодексу України (недекларування товарів), товар був вилучений і переданий на експертизу, яка безпосередньо підтвердила, що предмети правопорушення дійсності є ювелірними виробами із золота і срібла (всього 104 предмета) вартістю 3,8 млн гривень.

У лютому поточного року суд прийняв рішення і наклав на правопорушника стягнення у вигляді конфіскації предметів правопорушення на користь держави.

Зараз ви читаєте новину «Україна забрала у британця на 4 мільйони гривень коштовностей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути