понеділок, 05 вересня 2016 21:06

Україна виконала всі критерії для безвізового режиму - євродепутат

Україна виконала всі критерії для безвізового режиму - євродепутат

Комітету Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ пропонують затвердити пропозицію про внесення України до переліку країн, з якими ЄС вводить безвізовий режим.

Про це повідомляє "Politeka".

"Україна досягла необхідного прогресу і виконала всі необхідні критерії", - каже доповідач з українського питання євродепутат Марія Габріель.

Габріель згадала про міграційні ризики. За її словами, нині відмови у візах ЄС для українських громадян не перевищують 2%.

"Голосуючи за цю пропозицію, Європейський парламент підтвердить принцип, що кожна країна в разі виконання всіх необхідних критеріїв, може отримати лібералізацію візового режиму", - додала Габріель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент підтримав безвізовий режим для Грузії

Вона підкреслила, що Україна повинна продовжувати розпочаті реформи і відповідати необхідним критеріям після надання безвізового режиму.

Голосування по Україні на засіданні комітету у вівторок не було. За процедурою, воно повинно пройти під час розгляду третього питання. Це може відбутися наприкінці вересня.

Схвалення безвізових з боку ЄС вимагає часу через процедури. Питання скасування віз повинні розглянути на засіданні парламентського комітету, потім — схвалити на пленарному засіданні Європарламенту, і, на завершення, належить його схвалення Радою ЄС (країнами-членами).

Нагадаємо, 3 вересня, президент Петро Порошенко повідомив, що восени Україна отримає від Євросоюзу безвізовий режим. Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоханнес Хан підтвердив, що лібералізація візового режиму між країнами Європейського союзу та Україною, а також Грузією, буде схвалена Європейським парламентом у 2016 році.

Зараз ви читаєте новину «Україна виконала всі критерії для безвізового режиму - євродепутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути