пʼятниця, 07 квітня 2023 21:32

Україна відновлює експорт електроенергії – Галущенко

Україна відновлює експорт електроенергії – Галущенко
Україна відновлює експорт електроенергії. Фото: Getty Images

Міністр енергетики України Герман Галущенко підписав указ, який дозволить відновити процес експорту електроенергії в умовах профіциту генеруючої потужності.

За його словами, енергосистема України вже майже два місяці працює без обмежень для споживачів, із запасом потужності. Такого результату вдалось досягти завдяки роботі енергетиків та міжнародних партнерів, які допомагали у відновленні системи. Про це повідомляє Міненерго в Telegram.

"Найскладнішу зиму пройдено. Наступний крок - відкриття експорту електроенергії, що дозволить залучити додатковий фінансовий ресурс для необхідної відбудови знищеної та ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури", – зазначив Галущенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго прокоментували ситуацію зі світлом

Він нагадав, що європейська мережа операторів системи передачі ENTSO-E дозволяє потужність для експорту 400 МВт. При цьому фактичні обсяги експорту можуть коливатися.

"Забезпечення електроенергією наших споживачів – це безумовний пріоритет. Тому експорт електроенергії буде працювати за умови забезпечення українських споживачів електроенергією та може бути припинений у разі зміни ситуації" – сказав міністр.

План з відновлення енергетичних об'єктів полягає у тому, аби встигнути до початку опалювального сезону підсилити захист підстанцій.

Зокрема, підготовка енергосистеми до майбутньої зими залежить від чотирьох факторів, а саме фізичний захист енергооб'єктів, відновлення генерації, обладнання та фінанси для цього. Про це в ефірі телемарафону заявив голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

Голова Укренерго зазначає, що компанія активно готується до наступної зими і ухвалює рішення, які допоможуть захистити енергооб'єкти.

Зараз ви читаєте новину «Україна відновлює експорт електроенергії – Галущенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути