субота, 12 листопада 2022 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Українці готуються до наступу" ‒ західні аналітики спрогнозували, які міста ЗСУ звільнятимуть наступними

"Українці готуються до наступу" ‒ західні аналітики спрогнозували, які міста ЗСУ звільнятимуть наступними
За даними західних аналітиків, українські війська можуть готуватися до нових наступів. Фото: pravdatutnews.com

Україна має намір продовжувати звільнення своїх територій від російських загарбників військовим шляхом.

Після Херсона українські війська можуть готуватися до наступу через Запорізьку область у напрямку Мелітополя. Про це йдеться у публікації The New York Times.

За даними видання, багато аналітиків і дипломатів припускають, що взимку може бути пауза у великих бойових діях. Але Україна не має бажання зупинятися.

"Українські сили не подають жодних ознак припинення наступу на зиму і не дадуть війні зайти в глухий кут… Дедалі більше натяків на те, що українці готуються до нового сухопутного наступу", ‒ йдеться у статті.

Аналітики припускають, що це може бути наступ на південь через Запорізьку область у напрямку Мелітополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готує масований удар: Повітряні сили розкрили плани РФ на час саміту G20

"Логіка війни полягає в тому, щоб не зупинятися, а якось продовжувати рухатися вперед. Я думаю, що будуть контратаки на інших напрямках, щоб противник не встигав перекидати резерви і блокувати удари", – цитує видання командира протитанкового підрозділу, який обороняє місто Бахмут на Донбасі.

Західні експерти прогнозують, що Україна досягне подальших успіхів на півдні, оскільки російський моральний дух та організація розкладаються.

Проте, аналітики обережніші. Вони очікують, що обидві сторони візьмуть оперативну паузу через погіршення погодних умов. А також через те, що бої на Херсонщині були дуже виснажливими. Експерти прогнозують, що повномасштабні бої відновляться навесні.

"Наступні цілі України, швидше за все, будуть або в напрямку Мелітополя на півдні, або на сході. Продовжиться наступ, який вибив російські війська з Харківської області, щоб відбити місто Сватове Луганської області, яке є центром бойових дій протягом останнього місяця", ‒ йдеться у статті.

Тим не менш, за словами експертів, незалежно від того, буде пауза чи ні, наступний етап війни буде надзвичайно жорстоким.

Збройні сили України на Луганщині звільнили вже 11 населених пунктів. Про деокупацію регіону розказав 12 листопада голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

Збройні сили України продовжують успішний контрнаступ у Херсонській області. Україна повертає контроль над усіма населеними пунктами на правому березі Дніпра. Водночас на Донбасі не припиняються важкі бої та штурми ворога, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW.

Зараз ви читаєте новину «"Українці готуються до наступу" ‒ західні аналітики спрогнозували, які міста ЗСУ звільнятимуть наступними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути