Ексклюзиви
пʼятниця, 14 липня 2023 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза не минула: військові попередили українців про небезпеку

Загроза не минула: військові попередили українців про небезпеку
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Фото: pixabay.com

Розпочалася 506-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави. Противник продовжує вбивати мирне населення.

Сьогодні вночі ворог знову атакував територію України, застосувавши іранські ударні дрони типу Shahed, повідомив уранці 14 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Інформація щодо наслідків цієї атаки наразі уточнюється.

"Протягом минулої доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по території країни, застосувавши дві крилаті ракети "Калібр", балістичну ракету "Іскандер-М" та 20 іранських ударних БпЛА. В результаті успішної бойової роботи Сил оборони знищено всі крилаті ракети "Калібр" та ударні дрони. Також, ворог завдав 52 авіаційних удари та здійснив близько 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", – йдеться в повідомленні.

Постраждали цивільні люди, серед яких є діти. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна та адміністративна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом минулої доби завдав авіаційного удару в районі Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важкі бої тривають на п'яти напрямках – свіже зведення Генштабу

На Куп'янському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Кислівки та Котлярівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Строївка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп'янськ Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Невського і Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку росіяни завдали авіаційного удару біля Авдіївки. Здійснили артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог здійснив обстріли понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційного удару біля Макарівки та здійснив обстріли населених пунктів Парасковіївка, Новомихайлівка, Новоукраїнка, Сторожеве, Благодатне та Макарівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках агресор завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Приютне, Рівнопіль, Мала Токмачка, Оріхів, Малокатеринівка Запорізької області та Козацьке Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів на півдні.

У ніч проти 13 липня російські окупанти здійснили на південь України комбіновану атаку. Ворог обстрілював населені пункти регіону з бойових дронів типу Shahed і ракетами "Калібр".

Зараз ви читаєте новину «Загроза не минула: військові попередили українців про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути