Ексклюзиви
пʼятниця, 14 липня 2023 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Важкі бої тривають на п'яти напрямках – свіже зведення Генштабу

Важкі бої тривають на п'яти напрямках – свіже зведення Генштабу
На Мелітопольському та Бердянському напрямках ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська Федерація продовжує вести загарбницьку війну проти України.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої. Протягом доби на фронті відбулося близько 30 бойових зіткнень, повідомив уранці 14 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Авіація сил оборони за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та два по зенітно-ракетних комплексах росіян. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів, 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, три засоби протиповітряної оборони, радіолокаційну станцію контрбатарейної боротьби, станцію радіоелектронної боротьби та ще одну важливу ціль ворога", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПВК "Вагнер" більше не бере участі в війні проти України – Пентагон

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії східніше Невського Луганської області та східніше Тернів на Донеччині.

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії РФ наші захисники успішно відбили усі ворожі атаки в районі Берхівки. На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили атаки російських військ в районі Первомайського.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях агресора, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Збройні сили України на фронті успішно ведуть контрнаступ уздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями. Продовжують утримувати позиції на східному (лівому) березі Херсонської області в районі Антонівського мосту. Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Зараз ви читаєте новину «Важкі бої тривають на п'яти напрямках – свіже зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути