середа, 09 листопада 2022 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Угорщина заблокувала плани ЄС на новий пакет фіндопомоги Україні – ЗМІ

Угорщина заблокувала плани ЄС на новий пакет фіндопомоги Україні – ЗМІ
Міністр фінансів Угорщини Міхай Варга заявив своїм колегам, що не підтримає такого варіанту, який потребує одностайної підтримки 27 урядів. Фото: розміщено на novynarnia.com

Угорщина не дала згоди на пакет допомоги Україні від Європейського Союзу на суму €18 млрд.

Міністрам фінансів країн ЄС на зустрічі в Брюсселі Будапешт заявив, що не підтримає необхідних змін для підготовки цього пакета допомоги наступного року, пише Bloomberg з посиланням на свої джерела.

9 листопада Європейська комісія запропонує надати Києву пільгові кредити на більш стабільній основі, але ця ініціатива потребуватиме використання додаткового простору, наявного в бюджеті ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС ще допоможе Україні грошима. Назвали кількість мільярдів євро

Міністр фінансів Угорщини Міхай Варга заявив своїм колегам, що не підтримає такого варіанту, який потребує одностайної підтримки 27 урядів.

На початку тижня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна не підтримає план довгострокової фінансової підтримки України.

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підтвердила, що цього тижня запропонує суттєвий фінансовий пакет від ЄС обсягом до €1,5 млрд щомісяця, загальним обсягом до €18 млрд.

ЄС все ще має затвердити решту €3 млрд 9-мільярдного пакету макрофінансової допомоги на 2022 рік, обіцяної в травні. Розбіжності щодо структури плану ускладнили виплати протягом останніх місяців.

Держави-члени не дійшли згоди щодо того, чи повинна допомога надаватися у вигляді грантів або пільгових кредитів, як це було до цього часу. Столиці також зіткнулися з питанням щодо обсягу гарантій, які вони повинні надати для запозичення грошей на ринках.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина заблокувала плани ЄС на новий пакет фіндопомоги Україні – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути