Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2021 16:41

Убивство Вороненкова: ексголові "Правого сектора" присудили 12 років в'язниці

Убивство Вороненкова: ексголові "Правого сектора" присудили 12 років в'язниці
Обвинувачені у пособництві у навмисному вбивстві колишнього депутата Державної Думи Росії Дениса Вороненкова – Олександр Лось (праворуч) та Ярослав Тарасенко. Фото: "Грати"

1 грудня Шевченківський районний суд ухвалив вирок у справі про вбивство колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.

Ексголова "Правого сектора" Павлограда Ярослав Тарасенко отримав 12 років в'язниці. Харків'янина Олександра Лося суд виправдав, повідомляють "Ґрати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко показав передсмертне смс-повідомлення Вороненкова

"Суд визнав винним у співучасті у вбивстві Ярослава Тарасенка, який, за версією слідства, був водієм у кілера. Колегія також визнала його винним у незаконному зберіганні вогнепального пістолета, знайденого під час обшуку. При цьому колегія виправдала другого підсудного — харків'янина Олександра Лося, раніше засудженого за розбій. За версією прокуратури він стежив за ексдепутатом напередодні вбивства. Колегія вирішила, що його провину не доведено", - сказано в повідомленні.

Досудове розслідування у справі про вбивство Вороненкова завершилося в травні 2018 року. Справу розглядала колегія із двох суддів та трьох присяжних. Процес тривав понад три роки.

23 березня біля столичного готелю "Прем'єр Палац" убили колишнього депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова, 45 років. Близько 11:30 біля входу в готель кілер 28-річний Павло Паршов вистрелив у нього майже впритул та намагався втекти. Його застрелив охоронець Вороненкова.

Замовник розправи, за словами тодішнього генерального прокурора України Юрія Луценка - Володимир Тюрін, злодій у законі, колишній цивільний чоловік удови Вороненкова. Його спільники в Україні - Ярослав Тарасенко та Олександр Лось.

За версією слідства, Тарасенко був водієм кілера, а Лось стежив за Вороненковим. Прокуратура просила для обох підозрюваних по 12 років в'язниці. Вони заперечували свою причетність до вбивства.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Вороненкова: ексголові "Правого сектора" присудили 12 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути