Ексклюзиви
вівторок, 10 листопада 2020 17:43

Убивство Шеремета: у справі допитали британського експерта

Убивство Шеремета: у справі допитали британського експерта
У справі про вбивство журналіста Павла Шеремета допитали британського експерта з національної безпеки та оборони Ґлена Ґранта, який закликав звільнити Андрія Антоненка. Фото: ТСН

Українські правоохоронці викликали на допит британського експерта з національної безпеки та оборони Ґлена Ґранта як свідка у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

До Києва він прилетів із Риги, де тепер живе. І 3 години спілкувався зі слідчими Печерського райвідділку. Ґрант каже, як свідка його викликали через нещодавно опублікований лист до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Експерт закликав міністра звільнити музиканта Андрія Антоненка через відсутність прямих доказів того, що той хоча б якось пов'язаний з убивством журналіста, йдеться в ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Шеремета: що могло вплинути на рішення суду щодо Антоненка

Британець каже, що свої висновки зробив, аналізуючи винятково відкриті дані справи. Українська поліція від коментарів щодо допиту Ґранта утримується.

"Що я писав про Антоненка, це те, що доказів недостатньо, прямих доказів, щоб утримувати його. Він має бути звільнений, адже докази недостатньо сильні. Я не кажу, що він винен або не винен. Я лише говорю про те, що доказів недостатньо, щоб залишати його у в'язниці", - заявив Ґлен Ґрант.

Музикант та військовослужбовець сил спеціальних операцій Андрій Антоненко майже 11 мІсяців перебуває за ґратами. Його, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко і військову медсестру Яну Дугарь звинуватили в убивстві журналіста Павла Шеремета влітку 2016-го. 21 жовтня в Шевченківському райсуді столиці відбулося чергове засідання за справою. Суд продовжив запобіжний захід Антоненку у вигляді тримання під вартою, Кузьменко знову зобов'язали носити електронний браслет, а Дугарь залишається під заставою. Розгляд справи відклали до 17 листопада. Також суд відмовив у допитах посадовців, про які просив захист обвинувачених, зокрема, президента Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, його заступника Антона Геращенка та двох колишніх генпрокурорів.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Шеремета: у справі допитали британського експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути