понеділок, 01 червня 2020 21:26

Убивство Шеремета: слідчі відкрили матеріали досудового розслідування

Убивство Шеремета: слідчі відкрили матеріали досудового розслідування
Усі матеріали досудового розслідування щодо вбивства журналіста Павла Шеремета доступні для ознайомлення стороні захисту підозрюваних. Фото: скріншот

Усі матеріали досудового розслідування щодо вбивства журналіста Павла Шеремета доступні для ознайомлення стороні захисту підозрюваних.

Досудове розслідування тривало 1402 дні. Матеріали провадження налічують понад дві сотні томів: 38 томів – стосовно трьох підозрюваних, більше 200 – щодо встановлення інших фігурантів, організаторів та замовників цього злочину, повідомили в управлінні комунікації Нацполіції.

"Аби встановити виконавців та організаторів, проведено ряд слідчих і розшукових дій. Зокрема опрацьовано майже 20 тисяч годин відеозаписів (а це записи від п'яти днів до двох місяців фіксації), допитано понад 3000 осіб, опрацьовано майже 44 тисячі абонентських номерів, 15 тисяч ІМЕІ та 400 моніторингів (при цьому в кожному моніторингу - від 4 000 до 200 000 з'єднань абонентів). Окрім того, проведено, відповідно до рішень судів, 180 окремих слідчих (розшукових) дій, призначено 106 комплексних експертиз", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 169 днів перебувають за ґратами Андрій Антоненко та Юлія Кузьменко

Процесуальний керівник у кримінальному провадженні виділив матеріали досудового розслідування стосовно підозрюваних ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлії Кузьменко та військової медсестри Яни Дугарь в окреме провадження. А відтак, ухвалили рішення про відкриття матеріалів стороні захисту.

"Підготовлено копії усіх матеріалів досудового розслідування підозрюваним і захисникам у кримінальному провадженні. Адвокати можуть ознайомитися з ними в робочі дні як у Головному слідчому управлінні Національної поліції України за адресою: м. Київ, вул. Академіка Богомольця, 10, так і спільно з підозрюваними в ізоляторі тимчасового тримання Головного управління Національної поліції у місті Києві за адресою: місто Київ, провулок Косогірний, 7", - додали в МВС.

Правоохоронці заявляють, що в результаті досудового розслідування зібрано достатньо доказів для оголошення підозри у вбивстві Павла Шеремета та обрання запобіжних заходів Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугарь.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Шеремета: слідчі відкрили матеріали досудового розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути