вівторок, 06 листопада 2018 13:22

Убивство Гандзюк: у замовленні підозрюють 12 осіб

Убивство Гандзюк: у замовленні підозрюють 12 осіб
Херсонську активістку Катерину Гандзюк вбили учасники АТО. А в замовленні цього злочину слідство підозрює 12 осіб. Фото - Громадське

Херсонську активістку Катерину Гандзюк убили учасники АТО. А в замовленні цього злочину слідство підозрює 12 осіб. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко з трибуни Верховної Ради під час звіту про перебіг розслідування.

"Цей злочин був спланований і реалізований 41-річним Сергієм Торбіним, який розглядається слідством як організатор злочину. Він схилив до злочину 27-річного Горбунова, 28-річного Вишневського, 23-річного Грабчука, 24-річного Васяновича. Всі підозрювані є учасниками АТО, один із них був важко поранений - у нього фактично немає гомілки", - сказав Луценко.

За його словами, 4 визнали свою участь у злочині та вказали на ролі всіх учасників. У зв'язку з цим слідство вважає Торбіна організатором, а інших - виконавцями, найнятими ним.
Луценко додав, що слідство провело 367 допитів, 21 експертизу.

"Ми маємо підозри щодо 12 осіб, які, імовірно, були замовниками цього злочину", - сказав Луценко.

Катерина Гандзюк знала, хто замовив напад на неї. А посередником між замовником і виконавцями вбивства активістки міг бути помічник народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Миколи Паламарчука Ігор Павловський. Його прізвище назвали активісти.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Гандзюк: у замовленні підозрюють 12 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути