понеділок, 11 лютого 2019 14:58

Убивство Гандзюк: чи причетні голова Херсонської ОДА та його заступник

Убивство Гандзюк: чи причетні голова Херсонської ОДА та його заступник
Генеральний прокурор України Юрій Луценко пояснив причетність голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука до вбивства активістки Катерини Гандзюк. Фото - Власно.info

Генеральний прокурор України Юрій Луценко пояснив причетність голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука до вбивства активістки Катерини Гандзюк. Про це він заявив під час брифінгу в Києві.

Слідство буде оголошувати підозри у цій справі всім особам, незалежно від їхніх посад, партійної приналежності або інших ознак, але тільки в тому разі, якщо буде встановлено достатньо доказів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивці Гандзюк контактували у закритій групі в соцмережі

"Як керівник групи прокурорів можу заявити, що станом на сьогодні мені не відомо жодного повідомлення про причетність Гордєєва до злочину щодо Гандзюк. Жодного факту показу слідству не надано. Щодо пана Рищука, то слідство володіє певними фактами і доказами, які свідчать про його ймовірну корумповану діяльність, також пов'язану і з підпалами лісу. Зараз він перебуває в СБУ міста Києва і дає покази. Якщо доказів буде достатньо, то йому також буде висунуто звинувачення. При цьому доказів його обізнаності з планом Мангера та інших учасників вбивства Гандзюк на цей момент слідство не має", – повідомив генпрокурор.

Луценко наголосив, що Мангер – це, наразі, вершина цього злочину.

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер міг замовити вбивство активісткиКатерини Гандзюк через двох посередників.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Гандзюк: чи причетні голова Херсонської ОДА та його заступник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути