пʼятниця, 16 серпня 2019 10:09

Убивство Діани Хріненко: слідчі відтворили події фатальної ночі

Убивство Діани Хріненко: слідчі відтворили події фатальної ночі
Діана Хріненко із села Суботці зникла 24 серпня торік. Рештки її тіла знайшли в полі поблизу села Новоляна через 7 місяців. Фото - Депо

Триває розслідування справи про вбивство 16-річної Діани Хріненко із села Суботці Знам'янського району на Кіровоградщині. Поліцейські уже відтворили картину події у ніч зникнення дівчини.

За версією слідства, близько 01:00 25 серпня 2018-го підозрюваний Микола Середницький їхав Суботцями в авто ВАЗ-2105. Побачив незнайому дівчину, яка йшла вулицею та розмовляла по телефону.

"У цей момент у нього буцімто виник умисел її вбивства і він наніс їй удар по голові невідомим тупим предметом. У результаті черепно-мозкової травми дівчина загинула", - йдеться в матеріалах справи, які передали до Ленінського райсуду Кропивницького.

З метою приховати злочин підозрюваний нібито завантажив тіло в авто і відвіз і закопав у полі неподалік села Новополяна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Діани Хріненко: що говорить підозрюваний

Також суду надано протокол від 3 липня про обшук автівки ВАЗ і вилучення чохлів із сидінь. Результати експертизи крові із чохла заднього сидіння збіглися з ДНК останків тіла Діани Хріненко.

Суду надали результати дослідження телефонних з'єднань. Вишки зафіксували сигнал телефону підозрюваного у районі місць скоєння злочину – вулицею Вишневою у Суботцях і біля поля, де знайшли рештки тіла.

Зараз слідство встановлює, чи мав підозрюваний спільників, за словами начальника ГУНП області Романа Козьякова.

24 серпня торік Діана Хріненко зникла за 300 м від свого будинку. Ранком на шляху, яким дівчина поверталася з дискотеки, знайшли її телефон та краплини крові. Дівчину шукали по всій Україні та за її межами. Лише 26 березня цьогоріч у полі в селі Новополяна Знам'янського району знайшли людські останки. Експертизи підтвердили — вони належать зниклій школярці.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Діани Хріненко: слідчі відтворили події фатальної ночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути