неділя, 13 червня 2021 05:27

Убивцю журналіста відправили за ґрати

Убивцю журналіста відправили за ґрати
Фігуранта справ про катування під час Майдану, а також про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія етапували із СІЗО у Києві до виправної колонії в Донецькій області у жовтня 2018-го. Фото: twitter.com/SarganLarysa

Три роки тому, 13 червня, Апеляційний суд Києва виніс вирок "тітушці" Юрію Крисіну у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія.

Він отримав п'ять років в'язниці замість чотирьох умовно. Таким чином суд задовольнив апеляцію прокуратури та сторони постраждалих на вирок першої інстанції. Мотивація суду полягала, зокрема, в тому, що не було щирого каяття Крисіна.

"Апеляція вказала, що за його поведінкою навіть в Апеляційному суді не було видно, що він щиро розкаявся", – казала тоді адвокат матері журналіста Вікторія Дейнека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я почну говорити – мало місця буде" - організатор тітушок Крисін погрожував у суді

Додала, що в попередньому вироку суд вказував каяття як пом'якшувальну обставину.

Крім того, Крисін ніяким чином не намагався усунути тяжкі для Веремія наслідки, що також стало підставою для апеляції. І не врахував суд першої інстанції, що це є тяжкий злочин, тому умовним покаранням не можна виправити.

Адвокат Крисіна Тетяна Гнатюк оскаржувала вирок у Верховному суді. Справу розглядали у вересні 2019-го й залишили касацію без задоволення.

Журналіста В'ячеслава Веремія вбили в ніч проти 19 лютого 2014-го. Тоді він їхав із роботи на таксі додому. На розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської журналіст побачив озброєних тітушок у камуфляжі і масках і намагався їх сфотографувати з машини. Озброєні люди напали на автомобіль, почали його ламати, витягли водія та пасажирів. Водієві та іншому пасажирові після побиття вдалося втекти, а Веремія тітушки сильно побили, після чого вистрілили в спину. Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи Веремія Юрія Крисіна. Його засудили на 4 роки з випробувальним строком 2 роки.

Зараз ви читаєте новину «Убивцю журналіста відправили за ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути