Ексклюзиви
четвер, 06 квітня 2023 09:46

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розповіли про бої на сході

У ЗСУ розповіли про бої на сході
На Куп'янському та Лиманському напрямках знищено ворожий вертоліт Ка-52. Фото: facebook.com/128brigade

За добу на Лиманському та Куп'янському напрямках українські війська знищили російський гелікоптер К-52, танк Т-72, а також міномет "Тюльпан".

Ще один ворожий гелікоптер підбито. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

За його словами, протягом доби на цьому напрямку загарбники 399 разів обстріляли позиції українських військ. Відбулося п'ять боєзіткнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб попередив про високу загрозу на всій території України

У підсумку знищено 28 окупантів. Ще 62 зазнали поранень.

За екіпажем збитого ворожого гелікоптера вилетів ще один, який теж підбили українські військові, але той дотягнув до своїх позицій.

"Ка-52 збили зенітники 10-ї бригади. Що символічно, якраз під час візиту нашого президента до Польщі вони збили його переносним зенітно-ракетним комплексом "Перун" польського виробництва. Екіпаж збитого вертольота загинув", ‒ розповів Череватий.

Російські загарбники продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом минулої доби там відбито понад 60 атак противника, повідомив уранці 6 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

Загальні бойові втрати Росії на ранок четверга, 6 квітня, становлять 176 630 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 390 росіян, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розповіли про бої на сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути