четвер, 13 квітня 2023 14:08

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розкрили плани ворога на весну й літо

У ЗСУ розкрили плани ворога на весну й літо
У Росії триває прихована мобілізація. Фото: pravda.com.ua

Навесні та влітку Росія нарощуватиме свої війська, продовжуватиме формувати стратегічні резерви та перекидатиме їх до кордонів України.

Можлива також прихована мобілізація в РФ. Про це під час брифінгу розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов, передає Gazeta.ua.

За його словами, поки що, для уникнення протестів в РФ путінський режим уникає масової мобілізації мешканців центральних регіонів, насамперед Москви та Санкт-Петербурга. Призивають переважно жителів віддалених депресивних регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче знову масштабно бити по Україні. Вироблятиме нові ракети

Однак, для збільшення чисельності військ в РФ анонсували призов понад 400 тисяч осіб. Крім того, на строкову службу планується призвати 147 тисяч осіб. За словами Громова, Росія різними методами продовжує мобілізацію.

Зокрема, судовим виконавцям доручили розробити механізм залучення фінансових боржників до військової служби за контрактом. А також прискорити розгляд кримінальних проваджень за економічні злочини та спонукати підозрюваних добровільно укладати контракти для проходження військової служби.

"З цією ж метою запропоновано залучати іноземних громадян ‒ таджиків, узбеків та представників інших національностей, які підлягають видворенню з РФ та ще чекають на депортацію, особливо тих, хто має родини на території Росії", ‒ розповів Громов.

Нині, за його словами, в РФ та на тимчасово захоплених територіях України триває активне формування альтернативних "вагнерівцям" приватних військових компаній.

"Зважаючи на значний мобілізаційний ресурс, Росія здатна повністю забезпечити власні збройні сили особовим складом для ведення тривалої війни на виснаження", ‒ зазначив Громов.

Кремль прагне посилити контроль над населенням Росії. Тому зміни у російському законодавстві для запровадження електронних повісток були очікуваними. Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

11 квітня Держдума РФ ухвалила законопроєкт про створення єдиного електронного реєстру громадян Росії, які підлягають призову на військову службу. Тепер російські військкомати використовуватимуть, зокрема, електронний реєстр для видачі повісток.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розкрили плани ворога на весну й літо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути