неділя, 23 квітня 2023 11:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ не виключають масованих російських ударів до 9 травня

У ЗСУ не виключають масованих російських ударів до 9 травня
Росія може завдати масованих ракетних ударів по Україні. Фото: slovoidilo.ua

У Силах оборони України не виключають, що російські загарбники до 9 травня можуть завдати масованих ударів по Україні або вдатися до інших провокацій.

Тому українцям не слід нехтувати сповіщеннями про повітряну тривогу. Про це у коментарі 24 Каналу розповіла речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Водночас, за її словами, не потрібно панікувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герус попередив про небезпеку ударів по енергетичній інфраструктурі

"Очікувати не треба, готуватися потрібно, тобто усвідомлювати, розуміти, що вони цілком ймовірно можуть присвятити таким датам якийсь викрутас, навіть масовані ракетні атаки", – сказала Гуменюк.

Свідченням про підготовку провокацій ворогом може бути те, що Росія зараз витримує паузу та намагається накопичити запаси озброєння, яке вже на межі.

"Минулого року саме 2, 9 травня зокрема Одеса зазнала конкретних ракетних точкових ударів. У цей період треба бути дуже зосередженими, обережними й уважними", – додала Гуменюк.

Можливість російських військ завдати одномоментно ударів з різних типів носіїв залежить від того, скільки їх буде в готовності. Мова йде про ракети морського, повітряного, наземного базування. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За словами Ігната, передані західними партнерами України зенітно-ракетні комплекси Patriot значно посилили сили протиповітряної оборони нашої держави. Завдяки їм українські воїни зможуть утримувати російські літаки подалі від українського кордону.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ не виключають масованих російських ударів до 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути