понеділок, 29 серпня 2016 09:27

У зоопарку отруїли рідкісного снігового барса та пуму

Вчора у зоопарку в Миколаєві помер сніговий барс. Напередодні у вольєрі виявили мертвою самку пуми, повідомляє сайт "Новости-Н".

"Помер Гаспар. Наш сніговий барс. У мене на очах. Так, його отруїли. У мене немає слів. Працює поліція", - повідомив директор зоопарку Володимир Топчій.

Обом тваринам кинули м'ясо з отрутою. Померли дуже характерно, подібно до отруєних таблетками від туберкульозу собак. Була піна з рота. За словами Топчія, тварини напередодні загибелі і перед смертю були абсолютно здорові.

"О другій годині барса погодували. Він був абсолютно здоровий. Буквально за 15 хвилин люди прибігли: "У вас там сніговий барс бігає по клітці і з рота піна". Прийшли, а він вже в судомах був. Протягом 45 хвилин ми нічого не встигли зробити. На місце події викликали поліцію. Правоохоронці опитали відвідувачів як можливих свідків, але ніхто нічого не бачив", - каже директор зоопарку.

Ветеринари зробили розтин, щоб відправити зміст шлунка і кишечника на експертизу в лабораторію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слониха вбила дитину у зоопарку

"Кому це треба, навіть не уявляю. Страшно лише подумати, що ж це за люди такі і які цілі вони ставлять. Якщо це просто якась хвора людина, тоді це одне. Але, якщо це свідомо зроблено. 24 серпня у нас померла пума, молода самка. Нам дуже не хотілося тоді в це вірити. Думали, що помиляємося, не хотілося в це вірити. На жаль, це правда. Так, у нас труять тварин", - розповів директор.

Наступного тижня до зоопарку приїжджає комісія Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (ЄАЗА), яка об'єднує зоопарки та акваріуми з 34 країн світу. Припускають, що таким чином хтось вирішив зіпсувати репутацію установі.

Нагадаємо, цьогоріч у Миколаївському зоопарку вперше в Україні народилася трійня снігових барсів.

Зараз ви читаєте новину «У зоопарку отруїли рідкісного снігового барса та пуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути