понеділок, 29 вересня 2014 18:45

У зоні АТО четверо підлітків підірвались на снаряді

У зоні АТО четверо підлітків підірвались на снаряді
Фото: vgolos.com.ua

Четверо підлітків підірвались на снаряді в Луганській області. Трагедія сталася у дворі одного з житлових будинків села Підгорівка Старобільського району. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Луганській області.

За даними МВС, підлітки постраждали в результаті вибуху снаряда до протитанкового гранатомету РПГ-7.

"Встановлено, що 20-річний господар домоволодіння, де сталася трагедія, незаконно зберігав у себе боєприпаси. Працівники міліції в будинку і сараї виявили цілий арсенал. Небезпечні предмети він зберігав у приміщенні, не ховаючи їх. Коли до нього прийшли в гості місцеві підлітки, один з них вирішив подивитися, що знаходиться всередині одного зі снарядів. У момент вибуху в кімнаті знаходилися господар будинку і троє підлітків", - повідомили в МВС.

16-річний підліток позбувся частини руки і отримав множинні поранення обличчя та тіла. Його стан вкрай важкий - лікарі борються за порятунок життя. Ще троє госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості, їх стан оцінюється як стабільний.

Господар будинку пояснив, що заробляє на життя, займаючись пошуком металу, який потім збуває на пунктах прийому металобрухту.

"Останнім часом для подібного виду промислу необов'язково проводити земляні роботи. Враховуючи, що Старобільський район відноситься до зони антитерористичної операції, зросла вірогідність знаходження вибухонебезпечних предметів. На військових полігонах, а також в лісосмугах та на відкритій території подібні предмети не рідкість. Також існує загроза потрапити на заряди, підготовлені терористами для проведення диверсійних дій", - підкреслили в міліції.

Відкрито кримінальне провадження за ст.128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) та ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зараз ви читаєте новину «У зоні АТО четверо підлітків підірвались на снаряді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути