Ексклюзиви
пʼятниця, 23 грудня 2011 14:03

У Жанаозені побував Назарбаєв: звільнених нафтовиків вже беруть на роботу

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв побував у четвер у місті Жанаозен, що знаходиться в режимі надзвичайного стану через масові заворушення, які сталися 16 грудня.

Назарбаєв "ознайомився з ходом проведення відновлювальних робіт, відвідав об'єкти, які зазнали руйнації, і зустрівся з жителями". Після цього в Актау пройшла нарада, головною темою якого і стали події в Жанаозені та їх наслідки.

"Будуть прийняті всі заходи для відновлення міста Жанаозен, забезпечення нормального функціонування об'єктів життєзабезпечення міста, а також працевлаштування звільнених працівників. Необхідно посилити роботу з виявлення, розшуку всіх винних у масових заворушеннях. При цьому хід розслідування повинен вестися відкрито із залученням громадської комісії", - зазначив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, пише НТВ.

Казахський президент висловив також свою точку зору стосовно причини того, що сталося.

"Абсолютна більшість експертів, у тому числі зарубіжних, сходяться на думці, що це була спеціально організована акція, що масові заворушення в Жанаозені є спланованою акцією провокаційного характеру. Це підтверджується чіткою організацією і часом проведення", - розповів він.

ВІДЕО: В Інтернеті з'явилося відео, як правоохоронці розстрілюють людей у Казахстані

Урядовій комісії Назарабаев дав доручення протягом двох тижнів виявити всі причини, що призвели до невдоволення працівників компанії "Озенмунайгаз" та жителів Жанаозена, і внести пропозиції щодо усунення цих причин.

У ході поїздки в регіон глава держави відправив у відставку главу адміністрації Мангістауської області Кримбека Кушербаева. Область очолив колишній міністр внутрішніх справ, депутат Сенату національного парламенту Бауржан Мухамеджанов. Крім того, новий глава тепер у національній нафтогазовій компанії "Казмунайгаз".

У Жанаозені вже приступили до працевлаштування звільнених нафтовиків, повідомила генеральна прокуратура Казахстану 23 грудня.

"Розпочато роботу з працевлаштування звільнених нафтовиків, в центрі зайнятості міста Жанаозен відкрито пункт прийому відповідних заяв громадян", - наголошується в повідомленні, пише Newsru.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назарбаєв оголосив надзвичайний стан у Жанаозені

Відповідно до прес-релізу, 23 грудня на роботу вийшли всі працівники нафтових компаній "Озенмунайгаз" і "Каражанбасмунай".

Оперативна обстановка як у місті Жанаозен, так і в Мангістауській області стабільна і перебуває під контролем правоохоронних органів.

Зараз ви читаєте новину «У Жанаозені побував Назарбаєв: звільнених нафтовиків вже беруть на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути