середа, 12 жовтня 2022 13:41

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського назвали три умови перемоги України у війні

У Зеленського назвали три умови перемоги України у війні
Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав умови перемоги України у війні. Фото:president.gov.ua

Перестати боятися Росію та примножувати тактичні перемоги України ‒ це єдиний спосіб виграти розв'язану РФ війну.

Потрібно також припинити спекуляції на ядерній темі, адже Україна не є ядерною державою. А якщо Росія не дотримуватиметься протоколу в цій сфері, інші ядерні держави мають реагувати відповідно. Про це в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

На його переконання, масовані обстріли, які пережила Україна у понеділок, дають змогу чинному президентові РФ утримувати владу у своїй країні. Адже він брехав, коли казав, що російська армія – друга у світі. А тепер світ побачив, що Росія слабка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента відреагували на заяву НАТО щодо ядерного шантажу Путіна

"Те, що в нас менша чисельність і менше зброї, ми компенсуємо своєю стратегічною перевагою та кращим плануванням. Російські елітні солдати вже мертві. Російські новобранці погано підготовлені. Росія робить ставку лише на артилерію. Ми не шукаємо паритету з нею, а розблоковуємо поле ударом у спину", ‒ сказав Подоляк.

За його словами, нині Україні потрібно більше танків і реактивних систем залпового вогню великої дальності.

"Це математика: кожне надходження зброї прискорює наше відвоювання. Наша перемога можлива лише за трьох умов. По-перше, українці – мирні жителі і військові – мають зберігати високий моральний дух, як зараз. По-друге, озброєння має й далі надходити, а російські еліти мають бути покарані ще більше. І ми не повинні слухати проросійських пропагандистів, які зараз говорять про мирні пропозиції. Росія намагається виграти час", – наголосив Подоляк.

Він також закликав Європу допомогти Україні посилити протиповітряну оборону, щоб захистити цивільне населення.

"Російських воєнних злочинців треба судити не тільки за Україну, а за всі минулі війни: у Грузії, в Сирії та на Донбасі з 2014 року... Перемога України вилікувала б Росію від шовінізму, від якого страждає вся Європа", – переконаний Подоляк.

Він також звернув увагу на те, що Росія у Європі підтримує крайнощі – як украй праві політичні сили, так і вкрай ліві. А також спричинила енергетичну кризу, від якої страждає весь регіон.

Ракетні обстріли центрів українських міст є свідченням терористичної сутності російського режиму. Про це заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк. Він відреагував на масовану атаку росіян і закликав країни-союзниці надати Україні ще більше озброєння.

За словами Михайла Подоляка, тим, хто прагне мирних переговорів України з Росією, потрібно менше фантазувати і більш реально оцінити ситуацію. Він назвав три пункти, на які слід звернути увагу "миротворцям".

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського назвали три умови перемоги України у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути