понеділок, 25 квітня 2022 03:02

Спецтема: Війна Росії проти України

У Запорізькій області окупанти стріляли по місцях освячення пасок. Атакували з початком служби

У Запорізькій області окупанти стріляли по місцях освячення пасок. Атакували з початком служби
Загарбники запустили ракети в місця анонсованого освячення пасок. Фото: "Слово і діло".

Російські окупанти близько 10 години ранку обстріляли Василівку Запорізької області. За словами місцевих, ракети прилетіли туди, де мали святити паски. Сама атака почалася з стартом церковної служби.

Про це повідомила у Facebook Запорізька ОВА.

"При цьому росіяни розповсюджують брехливу інформацію про те, що це нібито українські воїни стріляють по мирному населенню", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, ворог намагається зосередити зусилля в напрямку Гуляйполя. Він здійснює нарощування системи управління та протиповітряної оборони. Також обстрілює позиції наших військових із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення. Завдає авіаційних ударів.

У Мелітополі поширюють інформацію, що окупаційна влада вирішила повністю закрити з 30 квітня в'їзд та виїзд із тимчасово окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі окупанти готують провокації, щоб звинуватити ЗСУ

"Рішення ухвалено, щоб не допустити зриву весняної призовної кампанії на окупованих територіях, оскільки багато українських чоловіків виїжджають на півострів транзитом з подальшим маршрутом до Грузії, Польщі, країн Прибалтики", - говориться у заяві.

У Дніпрорудному окупанти створили так звану міліцію. Біля відділку вивісили червоний прапор. Також загарбники проводять у місті провокації для російської пропаганди.

"У місті росіяни спільно з активістами громадської організації "Діти війни" та клубу "Ветеран" організували адресне доставлення великодніх пасок ветеранам так званої "великої вітчизняної війни". Процес зафільмували на відео та фото для росЗМІ", - розповіли у ОВА.

Пропагандисти Російської Федерації "попереджували" про нібито провокації в українських містах під час Великодня. Поширювали тези, що "українські націоналісти обстрілюватимуть православні храми під час служби вночі".

Від перемирʼя на час Великодня Росія відмовилася.

Зараз ви читаєте новину «У Запорізькій області окупанти стріляли по місцях освячення пасок. Атакували з початком служби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути