четвер, 03 жовтня 2013 20:22

У Вінниці обстріляли будинок покійного правозахисника Гройсмана

У Вінниці обстріляли будинок покійного правозахисника Гройсмана
Фото: tsn.ua

У Вінниці обстріляли будинок, у якому проживає вдова відомого правозахисника Дмитра Гройсмана, на жаль, вже покійного. У серпні чоловік помер через хворобу серця. Невідомі вчинили обстріл, коли нікого не було вдома. Одна з куль поцілила у вікно, інша - у лобове скло автомобіля, котрий стояв неподалік.

Світлана Побережець пов'язує інцидент як з особистими конфліктами, так і з професійною діяльністю. Жінка є членом Вінницької правозахисної групи. Щодо стрілянини, то вона вже звернулася до міліції, йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.

"На місце приїхала слідчо-оперативна група, яка з'ясувала, що дійсно невеликі є пошкодження на склі і на автомобілі. За попередніми висновками експертів, пошкодження були здійснені із пневматичного пістолета. Жодних інших заяв із боку мешканців цього будинку щодо порушення громадського порядку не надходило. Відкрили кримінальне провадження за частиною 4 ст. 296 - це хуліганське застосування зброї", - розповіли у міліції.

Це вже другий випадок нападу на житло правозахисників. У грудні минулого року, коли Дмитро Гройсман ще був живим, його будинок також розстріляли. Винних тоді так і не встановили.

 

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці обстріляли будинок покійного правозахисника Гройсмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути