пʼятниця, 02 вересня 2011 16:46

У вбивстві Політковської звинуватили колишнього підполковника міліції

У вбивстві Політковської звинуватили колишнього підполковника міліції

Колишньому підполковнику міліції Дмитру Павлюченкова пред'явили звинувачення у вбивстві журналістки Анни Політковської.

Звинувачення пред'явлено за пунктами б, ж, з другої частини 105-ї статті КК РФ ("вбивство особи у зв'язку із здійсненням ним службової діяльності, здійснене організованою групою з найму").

За версією слідства, в липні 2006 року Гайтукаєв отримав від невстановленої особи замовлення на вбивство Політковської. До виконання замовлення Гайтукаєв залучив Павлюченкова, а також своїх племінників Махмудових і раніше судимого колишнього співробітника УБОЗ ГУВС Москви Сергія Хаджикурбанова. Павлюченков доручив своїм підлеглим міліціонерам провести стеження за Політковською, а потім передав отриману інформацію безпосередньому виконавцю Рустаму Махмудову.

Члени злочинної групи ще кілька днів стежили за журналісткою самостійно, а 7 жовтня 2006 Махмудов застрелив журналістку в під'їзді. Потім він вибіг на вулицю, дійшов до метро "Смоленська" і зник на автомобілі ВАЗ 21043, в якому його чекали спільники.

24 серпня 2011 Слідчий комітет оголосив, що замовника вбивства вже встановлено, але його ім'я називати поки передчасно. Однак в останньому повідомленні СК говориться, що "розслідування кримінальної справи триває. Проводиться слідчо-оперативні дії, спрямовані на встановлення всіх співучасників злочину, у тому числі і замовника вбивства".

У 2008-2009 роках наслідок висувало дещо іншу версію про обставини вбивства Політковської. Однак суд виправдав обвинувачуваних, визнавши їх провину недоведеною. Павлюченков тоді виступав на процесі свідком, називаючи організатором вбивства Хаджикурбанова.

Хаджікурбанов зараз перебуває в ув'язненні, в 2010 році його засудили до восьми років за здирництво. Гайтукаєв у 2008 році також був засуджений до 15 років колонії за організацію замаху на українського підприємця Геннадія Корбана. Рустам Махмудов і Павлюченков знаходяться під арештом.

Зараз ви читаєте новину «У вбивстві Політковської звинуватили колишнього підполковника міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути