середа, 24 серпня 2011 09:44

Справа Політковської: арештований екс-начальник міліції, є "інформація про замовника"

Справа Політковської: арештований екс-начальник міліції, є "інформація про замовника"

Слідчий комітет Росії підтвердив повідомлення "Новой газеты" про затримання колишнього високопоставленого співробітника московської міліції в рамках розслідування справи про вбивство журналістки Ганни Політковської.

"Затриманий Дмитро Павлюченков - колишній начальник відділення четвертого відділу оперативно-пошукового управління ГУВС Москви", - сказав представник СК Володимир Маркін.

Павлюченкова підозрюють в організації вбивства Політковської. За словами Маркіна, "Павлюченков підозрюється в тому, що отримав в кінці липня 2006 року від невстановленої особи замовлення на організацію вбивства Ганни Політовскої та організував його".

У середу слідство буде клопотати перед судом про арешт Павлюченкова, протягом 10 днів йому буде пред'явлено звинувачення.

"Новая газета", в якій працювала Політковська, розповсюдила повідомлення, в якому стверджує, що затриманий фігурував в першому процесі у справі про вбивство в якості секретного свідка звинувачення, у зв'язку з чим його допит вівся в закритому режимі. У редакції стверджують, що на даний момент слідство має достатню кількість свідчень проти підозрюваного і доказів, частина з яких була отримана під час журналістського розслідування, проведеного репортерами "Новой газеты".

Згодом представники Слідчого комітету РФ повідомили, що слідство має відомості про можливого замовника вбивства у 2006 році Політковської.

"У слідства є відомості і про можливого замовника злочину, однак поки розголошувати цю інформацію слідство вважає передчасним", - повідомляється на сайті Слідчого комітету.

Нагадаємо, Політковська була застрелена 7 жовтня 2006 року в під'їзді будинку на Лісовій вулиці в Москві, де вона проживала.

Зараз ви читаєте новину «Справа Політковської: арештований екс-начальник міліції, є "інформація про замовника"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути