Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2012 11:54

У Тернополі журналіста побили за любов до російської мови

23-річного тернопільського журналіста Антона Краснобаєва, побили в ніч на восьме липня в Тернополі, коли він в компанії сказав, що російська для нього настільки ж рідна, як українська. Антон родом з Луганського Сєвєродонецька – минулого вересня приїхав в Тернопіль разом з дівчиною, яка вступила до місцевого вузу на навчання. Сам влаштувався кореспондентом в щоденну газету „20 хвилин"

"Коли ми переїжджали сюди, то нам говорили, що тут є така проблема як націоналізм. Але я думав, що то більше розказують, ніж є насправді. За той час що я в Тернополі, вже з багатьма людьми поговорив, і ніколи через мову конфліктів не було. Навпаки, коли казав що з Луганщини, всі зразу зацікавлено розпитують – як там живеться", - каже журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк поклявся, що російська мова не буде державною в Україні

Ввечері сьомого липня Антон зі своїм знайомим поїхали на таксі до тернопільського ставу, зі сторони села Біла. Думали покупатися і відпочити – мали з собою пляшку вина. На березі познайомилися з компанією з п'яти хлопців.

Автор: Фото: zz.te.ua
  Антона сильно побили. У нього болять нирки
Антона сильно побили. У нього болять нирки

"Їм було років 20-25. Почали знайомитися, я розказував що з Луганщини. Говорив українською, але сказав що російська для мене також рідна. Зразу після цього на мене налетіли. Били руками, а коли впав – копали ногами. Як і хто бив - я не розумів. Точно, що хтось рознімав. Хтось кричав "Бий москаля".

Коли перестали бити, пояснили, що в Тернополі не можна казати що російська в тебе рідна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська мова небезпечна для України

"Я їм пояснив, що поважаю українську, і переважно нею і спілкуюся. Ніхто переді мною не вибачився, але принаймні сказали, що чіпати не будуть"

Зараз в Краснобаєва гематома на обличчі та синяки по всьому тілі. Болять нирки. Попри це, заяву в міліцію він писати не планує, оскільки не вважає те, що сталося, серйозним інцидентом.

"Не знаю чи воно комусь поможе. Ну, якби в мене щось забрали – то так, а то ж просто побилися".

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі журналіста побили за любов до російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

118

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути